Monday, June 20, 2011

Unforgettable Experience :D

Salam semua...hari Sabtu n Ahad lepas, i went to Kampung Jeliang under event Titian Budi 2011...pegi tido kampung ye...well, saya kan budak bandar, xpenah tido kampung...dulu g tido kampung pun kt Gunung Bongsu tu je, yang dah lamaaaaaa gila x g sejak2 jumpa kulit ular dok berjuntai kat pintu masuk umah...zzz...so, masa hari Sabtu tu, teman mmg nebes giler lahh nak g tido kampung ntah ape ke rupanya nak dpt...dok riso dpt rumah papan, jamban kat luar :P hahaha...

Alhamdulillah laa dpt mak angkat muda :P semua pakat tnya, ni mak nye ke kakak? hahaha...itu mok teman ler tuhh..tp teman panggilnye mama...teman dpt abah sorg :P dengan adik sorg...yang syoknya tuh, nama mama teman ni Anis, sama laa dgn bespren teman, Anis jugok namanya :P hehehe


mama n abah...muda kan mama? hehehe....

sampai2 rumah tu, rasa mcm nak loncat2 je sbb dpt rumah batu, toilet kat dalam, baru lak tuh :P hehehe...siap dgn ada shower! jgn memain tawww! muahaha...

mama dengan abah ni ada 2 rumah...yang ktorg pegi tdo tu, rumah baru...lg 1 rumah, area tu juga laa, rumah bapa abah...masa petang tu, ktorg 1 family pegi makan durian kat rumah bapa abah tu..jumpa laa atuk (bapa abah) n opah (mak sedara abah)...makan durian byk btoi haa...abah keje buka buka buka bagi kami makan...haha...semua pakat melantak kemain x hengat ke dunia ler :P sedap btol durian tu...abah ckp, durian tu baru luruh hari tu...mcm taw2 aje teman nak datang :P hehehe


abah koje kupas durian je :')

malam tu, pegi solat jemaah kat masjid...mama, abah n amalyana pun ikut sama...hehee...lepas tu, pegi mkn sama2 kat dewan...esok tu pegi ke SMA Maahad Al-Mizan ada wat program kat sana...balik2 tu dah ptg....pukul 5 dah nak balik UTP..kejap benar rasanya...tapi dah rasa best sgt duduk sana...

mama ckp, lepas ni datang, merasa laa tido rumah bapa abah..rumah papan :P hahaha...ntah laa mcm mana nnt :P debar2...hahaha...tp lepas ni pegi xde dah laa durian...dah abeh musim...tapi xpe, dpt mkn benda lain pulak...hehehe...masa nak balik tu, abah hulur duit :') terharu kejap...hehe...


gambar dengan mama n amalyana masa petang, kat padang :)


bergambar depan rumah baru mama :)
ni laa 1 happy family :) 
mama abah dpt anak instant sampai 3 org...


ni masa mama abah dgn amalyana hantar kat depan SK Jeliang :)

seronok laa dpt experience tido kampung mcm tu...mandi air kolah, tido dalam ubat nyamuk pusing2 tu...suka2...bulan depan kami pegi lagi ye...sebelum balik tu abah ada ckp, 'Janganlah rasa mcm datang, rasalah mcm balik...nanti balik rumah kita lagi ye?' aduhh...syahdu je :( huhu...bulan depan kami balik ye mama, abah...tunggu kami ok :) 


No comments:

Post a Comment