Sunday, July 17, 2011

Allah, sahabat dan dia :)

Salam n hi everyone...Alhamdulillah...saaangat happy petang ni...dis is all happen dgn kehendak Allah n dengan jasa baik Mr Ucip tercinta...

ptg tadi dlm pukul 6, asalnya nak pegi beli kek for the comey gurl, Miss Cheam....tapi last2 ktorg beralih ke Batu Gajah sebab teringin sangat2 nk makan Laksa :( tetiba je, ptg td bgn tdo dok teringat makcik laksa Kedah yg dulu dtg jual kat UTP tu...but sejak2 maintenance x bg vendor luar masuk, dah xd dah laksa kedah n cendol pulut...ni nasib baik x buat perangai teringin makan cendol pulut pulak~ kalau idak, nayalahh Mr Ucip ku syg tu <3 :P

masa tgh makan laksa tu, rasa mcm x kenyang pulak, so, last2 ckp ler ke Mr Ucip, dgn nada sedih, dah berapa minggu dah teringin makan Pizza, dia x bawak2...last2, ktorg g mkn Pizza lak~ hahaha :P teruk kan? lantak laa...perut kitorg :P hehehe...

lpas2 makan Pizza tu, cari laa tempat nak solat...ikut laa Mr Garmin punya guide, nak pergi masjid...masa otw tu, siap masuk kawasan kampung giler yg xd lampu, xd org duduk pun...aq ngn dia mmg diam kemain dah cuak risau tempat mana laa Garmin bawak kami ni....agak 2 km gak aa jalan xd org tu...last2 Alhamdulillah sampai jugak ke masjid...masa sampai tu, tgk2 dowg baru lepas solat...still tengah zikir..masok2 tempat perempuan ada sorg je makcik kat situ..lpas solat, Alhamdulillah sempat doa dengan dowg :) 

lepas tu, ktorg pun patah balik g Batu Gajah nak cari kedai kek, tgk2 kedai kek tutup...last2 suh laa member aq, Tania tu g kua Taman Maju jap beli kek...ktorg lak g lpak2 kat Bee Gee Bundle kat Batu Gajah tu...lpas tu g Pasaraya TF siap beli air botol besar lagi...hahaha.. :P

dalam pukul 9.40 tu bwu bertolak amek Anis, Cheam kt KTM...padahal dowg sampai kol 9.20...alasannya sebab nak bg tania sempat prepare kt rumah...hahaha...

lepas amek dowg, ktorg pn blek UTP...buat prank ke Cheam...best walaupun abeh berselerak bilik aq dgn sembur2 yg busuk tu...hahaha...seb bek Cheam tu ada vacuum...last2 kejenye jadi vacuum bilik laa plak :P

aksi konon2 malu nak bagi org amek gambar dia...hahaha :P

muka bajet comey! hahaha :P

Cheam with her Monkey :P hahaha~

Alhamdulillah dengan izin Allah, aq kembali semangat lepas beberapa hari agak moody sebab teringin nak makan macam2 tapi x berkesempatan :) 

Thanks Allah for giving this chance to be happy again :D
Thanks dear family for giving things others will never give me <3
Thanks frens for being by my side :)
Thanks Mr Ucip for being my everyday >.<
I love Allah, my family, my frens n Mr Ucip...whatever happen they will still remain in my heart...though distance might separate us, I will believe our heart will still be the same <3

2 comments:

  1. mengidam macam2?...
    waa... mas?... (O_o)?!
    hahaa... :P

    ReplyDelete