Thursday, January 24, 2013

100 Days & Less

Bismillah ;)

Assalamualaikum & Hi everyone :)

Salam Maulidur Rasul :) Happy Birthday, ya Rasul Allah..selawat dan salam hanya untukmu :) 

lamaaaaa sangat x update blog ni..hehe..biaselaa wanita bekerjaya kononnya..balik malam je dah ngantuk mcm hape terus tidur..hehe

anyway, this week is my Week 17 of internship out of 28 weeks..woot woot! hehe..well done, Jan'09 peeps from UTP! we have done great! x lama lagi habis la ni..sikit lagi, sikit lagi :P

so, now I would love to tell stories bout my Internship & wedding preparations..weee~

First of all, INTERNSHIP!

I know its been long that I said I wanna tell how well I'm doing my internship..but x pernah update kan..kahkahkah..ok, so everyday I go to work from 8 to 5..well, selalunya xde la sharp sampai office at 8 pun & kadang-kadang xde laa balik lambat dari pukul 5 (means I balik sharp at 5 always! hahaha)..best part of all is, every blissful Firday kami Philips worker can go home at 3 (THREE, TIGA!) pm..miahahaha..sangat seronok ok! balik lunch dah pukul 1 something-something, solat & lepak jap & balik rumahhh for WEEKEND! haha..seriously, I'll be over-excited when it comes to Friday..hehe

work at Philips Lumileds as a Vacation Trainee (that's what they call here) is awesome! sebabnya my Reliability Team cannot be more awesome than how they are now..we don't have any issues of operator x respect young engineer ke VT ke manager ke..NO! kitorang works as a family..everybody can listen to everybody's opinion..even for me yang baru je keje 3 bulan mcm tu, they still looks forward for my advice & opinion..I feel so blessed! 

colleagues are THE BEST! rasa mcm kerja dengan kengkawan je..haha..or for me, kerja dengan kakak-kakak..hehe..I always pergi & nyendeng-nyendeng dgn diorg..kalau bosan duduk ofis x tau nak buat ape, masuk lab & kacau all kakak-kakak tu wat keje..FUN MUCH! 

basically, mmg syok gilalah my intern & I thank Allah for it :) it will be remembered that I meet this awesome people sent by Allah to cheer up my day & make me some new friends in Penang ;) nanti surely I'll invite each & everyone of them to my wedding :D 

Second of all, WEDDING PREPARATIONS!

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah, byk sangat yg dah settle :) 

Butik Pengantin : Dah bayar deposit :D butik pengantin pilihan is my adik-beradik punya..owner dia is the one yang done my make-up for engagement :) so, dekat dia sewa 2 pasang baju + 3 kali make-up (Nikah, Reception P + Reception L) + pelamin..nama butik dia Astana Impian at Sungai Dua..can search kat Faceboook ;)

Photographer : Dah bayar deposit too ;) amek Tangkapcahaya Photography at Kepala Batas..mana jumpa? Facebook! hahaha..I love cara dia edit gambar..not too over but not too simple ;) hehe..besides, the price I get is reasonable! Ya Allah, masa dpt quotation tu seronok nak golek-golek kot rasa..sbb dah berkenan dengan cara dia handle camera & editing kan ;) like a dream come true..tehee ^^

Videographer : this one, I am speechless!! Mr.K n my friends, offer nak jadi videographer for our wedding for FREE! sbb? hadiah kahwin! Ya Allah, I'm so lucky to have awesome friends around me :) thanks a lot korang! u never know what this means to both of us :) 

Caterer : Dah bayar deposit jugakk :D amek Quali Warisan from Machang Bubuk, Seberang..owner is Mr.K's coursemate's big brother :) hehehe..baik sgt abang dia..dah la baru nak kahwin..food tasting dia mmg sedap! lepas tu dia bg Khemah & hiasan meja beradab included in the package ;) harga pun better than org belah Penang yg mahal berapi -,-

Door gift : Dah bayar deposit too ;) yang ni is my mom's choice..we found contact number masa pergi beli makanan kat gerai & rasa-rasa the 'thing' is not bad..so, we contact & meet & pay! simple kann..hahaha..nanti dia akan hantar the door gift to my house..wee :) this one is from Seberang too :D hehe

Kad Kahwin : Dah bayar deposit & dah siap first draft :D hehehe..cepatkannn..actually, its my mom's request nak bg siap by end of January, tapi x siap-siap lagi sekarang ni sbb me & Mr.K hantar peta lambat..ekekeke..sowie mummy! hehe..ibu nak pass the card around start masa CNY sbb masa tu kan ada byk kenduri so, xyah la nak ulang p rumah depa byk-byk kali kan ;) haaa Kad Kahwin ni is my biggest achievement! tau x kenapa? sebab, design dia comey & the price is so cheap!! I got 28 sen sekeping kot! bangga gila kot dapat murah sbb memang dok cari yang murah punn..weee..dah tau kan nanti org buang je kad tu, so, watpe nak mahal-mahal ;) nama kedai is SBS Kad Kahwin kat Kulim..jauhkann..sanggup! (source : Facebook) silakan search ;) hehe

Hiasan & Barang Hantaran : Barang hiasan semua beli kat Nilai 3 :P barang-barang hantaran pulak kami buat beli sebulan 1, kalau x pengsan nak keluar duit ooo..hiasan hantaran utk belah Mr.K dah siap! ok, hiasan dia dah siap..sbbnye, I did it..hahaha..saja laa test power before buat hiasan utk diri sendiri..so, I did for him first ;) mama dia kan busy sbb baru pindah sekolah semua..so, I asked if I can help..she don't mind & I do ler :P Mr.K just tell me what colour he wants..hehe..Man, I can bukak kedai gubahan myself nii (proud gila ni)

Borang Nikah : Yg ni x siap lagi padahal benda paling penting kann..haha..actually, sbb borang ni valid for 90 days before nikah day je..sbb tu x siapkan lagi :) tapi esok, both me & Mr.K nak pergi buat HIV Test although kat negeri lain-lain..hahaha

Basically, most of my wedding thingy is from Seberang..belah Penang xdakk..biasalahh kahwin masa tengah belajar mesti laa nak jimat kannn ;)

So, itu je la kot for now..after all, we still got another 100 days to go! 100? yesss 100! :D weee *gatai*

That's all I think for now :) see u laa another month ke (perli diri sendiri sebab x update)..hahaha..pray for me! 

Alhamdulillah, thank you, Allah for helping me throughout my everything ;D

Till then, Assalamualaikum :)

2 comments:

  1. yeay..alhamdulillah seronoknya dengaq hg punya prep..
    aku tggu invitation ja nehh,may Allah ease everything =))

    ReplyDelete
  2. Hehe..thanks :D seronok jugak!haha tetiba je :P insya-Allah nnt kad dah siap aku wat announcement keyh :P heee..ameen~ ;)

    ReplyDelete