Tuesday, March 12, 2013

Interview Nikah

Assalamualaikum & Hi everyone :)

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah dah selesai another bab in my wedding preparation which is interview & daftar nikah..

On last Thursday/Friday (can't remember), I opened e-leave of my company sebab nak mintak half-day leave for Monday as nak pergi interview on Monday morning with the Tok Kadi area Bayan Baru..masa buka e-leave tu,memang dah mind set that its gonna be advance leave/unpaid leave as leave dah habis masa shutdown last January..tapiii masa buka sistem,its state there that I still got another 1 day leave..Alhamdulillah sgt Allah mudahkan urusan..Mr.K dah siap ckp kalau kena potong duit,nnt dia bayar balik dah..haha

So,masa weekend tu kononnya nak study laa tapi end up pergi Eesya's performance & fashion show (will update later) and keep watching Running Man..hahaha..so,memanglah x study..masa on the way pergi tu baru kecoh nak baca sikit-sikit..haha..

So,Isnin pagi tu pergi laa ke Balik Pulau bersama ibu dan ayahku tersayang :D anak bongsu yg manjakann..Sampai-sampai tu nampak the Tok Kadi dok jalan from kedai makan nak masuk office dia..nervous gila sebab muka dia garang sgt! Dah masuk-masuk tu pergi kaunter,dia suruh tunggu kalau ada org..jenguk-jenguk nampak ada org kat dalam..so kami pun tunggu laa..

Masuk-masuk je Tok Kadi suruh duduk..ayah sit beside me & ibu dok kat sofa belakang kami..then,dia ambil borang & check-check..lepas tu dia tgk nama tanya 'ooo ni Siti Mastura nak kahwin dgn Mohamad Khairul ka?'..I can just nod..lepas tu dia tanya 'anak nombor berapa?'..I can just simply show 4 fingers,air liur x tertelan dah ni..penakut gila..hahaha..

Tetiba tgk dia sain dah..I was like,'eh?ustaz x nak tanya ka?' tapi ckp dlm hati je laa..haha..lepas tu dia bg balik borang & suruh p bayar duit kat kaunter..lepas tu dia tanya nak buat bila pukul berapa semua..masa tu baru berani nak tanya nak wat kat Masjid ke rumah..hehe

So,dah settle! :D depa suruh p ambil surat kebenaran..wee..Alhamdulillah settle sudahh..

dah balik tu pergi bawak Wira p workshop..masa Jumaat tu lampu handbrake x padam..pergi-pergi workshop uncle tu tambah minyak brek & bg up sikit timing..he gave me for free..Alhamdulillah mudah sgt semua..

Dah tu tgh hari p masuk ofis..saya dgn hebatnya p langgar palang! Yeay..seb bek laa xdak calar..hee

So,that's it for now..dah boleh start menjemput org..hehe..sapa nak kad nnt lepas 12 April sila PM your address..aicewah..

that's all for now :D

Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment