Friday, July 29, 2011

Day 2 – Your favorite movie

Feveret movie will be cerita hindusta...hahaha...ape jenis cerita hindustan pun mmg suka...

lain, Harry Potter...currently tgh tgk balik Harry Potter yg dlu2, masa dia kecik2..comey2...

then, Transformer :) sebab suka Bumble Bee

cerita Melayu hanya akan dilayan atas permintaan ye :P hahaha

tu je kot, malas tulis panjang2...daa~

Thursday, July 28, 2011

Day 1 – Your favorite song

ok, 1st day...semangat berkobar-kobar laa bajet :P hahaha...

favourite song? favourite song ada banyak sgt! sampai xtaw nak choose yg mana...hahaha...

ok, lagu 1st ialah lagu yang bila gado dengan Mr Ucip, dia akan nyanyi n air mataku pun akan meleleh laa jatuh...dan-dan straight lepas tu, baik terus!! hahahaha...lagu tu ialah lagu 'Percaya Padaku - Ungu'...aduhh syahdu bebenor ni kalau dengar...hahahaha...

lagu 2nd ialah lagu yang 1st time tgk video clip, terus nangeh-nangeh macam ape je sebab Mr Ucip cerita history behind the song...lagu 'What are Words - Chris Medina'....perghhh nangeh teresak-esak ko! mmg Mr Ucip pun sampai terkejut n last-last dy xbg tgk video klip, dengo lagu udah! hahaha

then, lagu-lagu Bruno Mars..Lazy Song, Count on Me, Marry You, Just the Way you are n etc...mmg rasa mcm bley ulang-ulang dengar suara dia ja 24/7...hahaha...

lagu-lagu Bieber pun feveret jugak...tapi penangan Bruno Mars lagi hebat laa....(ececeh, padahal, ringtone hp lagu U Smile, I Smile tuu)...hahahaha

lagu lain will be lagu-lagu hindustan...perghhh, kalau tgh study, WAJIB lagu hindustan ada dalam playlist tu...kalau idak, boleh gila kejap...hahaha...siap kadang-kadang tu, kalau roomate xde, rasa mcm nak bangun menari je :P muahaha

last but not least, lagu-lagu Maher Zain...yg syahdu-syahdu gitu :P hahaha

P/S: mood tengah syahdu je rini sebab Mr Ucip tinggai :( sob3...have fun sayang...I Miss You :(

Cabaran 30 hari

Salam n Hi....
lately, xtaw nak buh apa kat blog..nak cerita pasal certain2 things rasa mcm x ptot lak...nak buh gmbr, xg photoshoot pn...last2 end up, nak buat cabaran 30 hari...hahaha...tp dapat rasa cm akan ada skip2 je..well, nevermind, layan saja :P



Day 1 – Your favorite song
Day 2 – Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – How important you think education is?
Day 6 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 7 – Your dream wedding.
Day 8 – A song to match your mood.
Day 9 – A photo of the item you last purchased.
Day 10 – A photo of our favorite place to eat.
Day 11 – What’s in your makeup bag?
Day 12 – Your current relationship, if single discuss how single life is.
Day 13 – Your views on drugs and alcohol
Day 14 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 15 – Something you don’t leave the house without.
Day 16 – Your view on homosexuality.
Day 17 – How you hope your future will be like.
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite / same sex
Day 19 – Your reflection in the mirror
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of something that makes you happy.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 – 15 facts about you.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – Who are you?
Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
Day 27 – What kind of person attracts you?
Day 28 – In this past month, what have you learned?
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days



so, yosh mula with 1st day okie? :D

Wednesday, July 27, 2011

silly me

aku tidak mencari lelaki sehebat Sulaiman, sebab ku tahu aku bukanlah Balqis
aku tidak mencari lelaki sekacak Yusuf, sebab ku tahu aku tidak secantik Zulaikha
aku tidak mencari lelaki seteguh Ibrahim, sebab ku tahu aku tidak setabah Siti Hajar 
aku tidak mendamba suami semulia Rasulullah, sebab ku tahu diriku tidak sehebat Khadijah 



aku tidak mencari lelaki yang mempunyai semua, tapi aku mencari lelaki yang sedikit ciri-ciri ini...
agar kami sepadan dan menyenangkan satu sama lain..
once I love someone, I love them with all my heart...
no matter what happen, u are the love of my life n no one can ever replace u...
I might shout at u, I might ignore u, but believe me, my heart ache more than how u feel...


I LOVE U

Wednesday, July 20, 2011

Nur Kasih the Movie

Salam n Hi semuaaa~ ptg td, i watched Nur Kasih the Movie...tu pun lepas berapa orang entah suruh-suruh...yaa yaa org lain dah tgk lama dah...hahaha...act, x feveret sangat tgk cerita Melayu ni, tapi sebab dah ramai sangat suruh tgk, so, tgk laa jugak :D


lepas 2 bulan keluar wayang, baru nak tengok...hahaha :P

masa tgk cerita tu, x sampai 10 minit, air mata dah tup tup jatuh dah...adei~ cerita dekat-dekat 2 jam...macam mana nih?? sedih2 :(

pastu, yang malasnya kalau tengok cerita Melayu ni, sebab akan terbayang diri sendiri...macam mana kalau ada kat tempat tu, macam mana kalau benda ni happen kat diri sendiri, kat family...lagi laa menangis...huwaaa...tapi nangis mau cover laa...itu roomate ada kat belakang :P hahahahaa...

tapi ending macam bengang gak aa sebab Nur dgn Adam tu x cantik n x lawa langsung!! tensen2 :(

well, basically, lepas-lepas tgk tu, terus mata bengkak-bengkak...nak tido tapi x berani sebab nnt mata lagi bengkak...hahaha...punya laa cover xnak tido, g laa baca komik Shin Chan....last-last tertido gak..hahaha...

tapi Alhamdulillah, ada pengajaran yang dapat diambil dari cerita tu...nikmat yang kita ada sekarang ni hanyalah sementara dan Allah berhak ambil apa saja dari kita...kita sebagai hambaNya kenalah bersedia dengan ketentuanNya...dan walau apapun yang berlaku, kita kenalah redha sebab Allah knows what's the best for us...

wallahualam :)

Hadis mengenai Persahabatan

Hadis al-Bukhari dari Abu Musa al-Asy'ari, bermaksud:
Diumpamakan rakan yang soleh dan rakan yang jahat ialah seperti (berkawan) dengan penjual minyak wangi dan tukang besi. Penjual minyak wangi tidak akan mensia-siakan anda, sama ada anda membelinya atau hanya mendapat bau harumannya. Tukang besi pula boleh menyebabkan rumah anda atau baju anda terbakar, atau mendapat bau busuk.

“Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati.”

“Seorang Muslim adalah saudara muslim lainnya, ia tidak menzaliminya, merendahkannya, menyerahkan (kepada musuh) dan tidak menghinakannya.” (Hadis riwayat Muslim)

Dari Nu’man bin Basyir r.a., Rasulullah SAW bersabda, “Perumpamaan persaudaraan kaum muslimin dalam cinta dan kasih sayang di antara mereka adalah seumpama satu tubuh. Apabila satu anggota tubuh sakit maka mengakibatkan seluruh tubuh menjadi demam dan tidak bisa tidur.” (Hadis riwayat Muslim)

“Sebaik baik sahabat di sisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik baik jiran di sisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya.” (Hadis riwayat al-Hakim)

Ya Allah, semoga persahabatan kami diredhaiMu dan semoga aku menjadi sahabat yang lebih baik dari sekarang, teman yang lebih setia dari sekarang serta seorang rakan yang sentiasa menyembunyikan aib sahabatnya...aminn~

Monday, July 18, 2011

I choose U

sayang, just wanna say something :)
for our relationship which is had been for 2 years, 2 months n 15 days, I still remember how i met u...how I wanted to be with u...n not to forget what u did in order to make me love u...everything is still fresh in my mind...I choose to be with u...not because of sympathy, not because of anything else but its because of YOU...
I LOVE YOU for who u really are, not for whom I want u to be...
I LOVE YOU for who I am when I am with u, not who   i wanted to be with...
I LOVE YOU for ur care, for ur love u show me...

sayang, i dun want our relationship to start with something u hide from me...i found out something today...I believe u have ur explaination for it...its just why didn't u tell me in the first place? it would hurt less than how I am feeling now finding out something that happened only 15 days after I accepted u...I believe in u with all my heart...and I still do...I hope we can solve this together...I am not strong to face this kinda thing again n again...Alhamdulillah for last 1 year (more or less) we didn't face this kind of problem...but when this happen again, although it was a long time ago problem, my heart still break into pieces :( i just dunno what to do...I dunno what to say...i dunno how to react...why sayang? help me :( seriously i am sad...hmm...

I HATE IT when u give someone else care...
I HATE IT when u give someone else love...
when u promised to be mine, just still be mine for the rest of life...if not, hmmm

Sunday, July 17, 2011

Allah, sahabat dan dia :)

Salam n hi everyone...Alhamdulillah...saaangat happy petang ni...dis is all happen dgn kehendak Allah n dengan jasa baik Mr Ucip tercinta...

ptg tadi dlm pukul 6, asalnya nak pegi beli kek for the comey gurl, Miss Cheam....tapi last2 ktorg beralih ke Batu Gajah sebab teringin sangat2 nk makan Laksa :( tetiba je, ptg td bgn tdo dok teringat makcik laksa Kedah yg dulu dtg jual kat UTP tu...but sejak2 maintenance x bg vendor luar masuk, dah xd dah laksa kedah n cendol pulut...ni nasib baik x buat perangai teringin makan cendol pulut pulak~ kalau idak, nayalahh Mr Ucip ku syg tu <3 :P

masa tgh makan laksa tu, rasa mcm x kenyang pulak, so, last2 ckp ler ke Mr Ucip, dgn nada sedih, dah berapa minggu dah teringin makan Pizza, dia x bawak2...last2, ktorg g mkn Pizza lak~ hahaha :P teruk kan? lantak laa...perut kitorg :P hehehe...

lpas2 makan Pizza tu, cari laa tempat nak solat...ikut laa Mr Garmin punya guide, nak pergi masjid...masa otw tu, siap masuk kawasan kampung giler yg xd lampu, xd org duduk pun...aq ngn dia mmg diam kemain dah cuak risau tempat mana laa Garmin bawak kami ni....agak 2 km gak aa jalan xd org tu...last2 Alhamdulillah sampai jugak ke masjid...masa sampai tu, tgk2 dowg baru lepas solat...still tengah zikir..masok2 tempat perempuan ada sorg je makcik kat situ..lpas solat, Alhamdulillah sempat doa dengan dowg :) 

lepas tu, ktorg pun patah balik g Batu Gajah nak cari kedai kek, tgk2 kedai kek tutup...last2 suh laa member aq, Tania tu g kua Taman Maju jap beli kek...ktorg lak g lpak2 kat Bee Gee Bundle kat Batu Gajah tu...lpas tu g Pasaraya TF siap beli air botol besar lagi...hahaha.. :P

dalam pukul 9.40 tu bwu bertolak amek Anis, Cheam kt KTM...padahal dowg sampai kol 9.20...alasannya sebab nak bg tania sempat prepare kt rumah...hahaha...

lepas amek dowg, ktorg pn blek UTP...buat prank ke Cheam...best walaupun abeh berselerak bilik aq dgn sembur2 yg busuk tu...hahaha...seb bek Cheam tu ada vacuum...last2 kejenye jadi vacuum bilik laa plak :P

aksi konon2 malu nak bagi org amek gambar dia...hahaha :P

muka bajet comey! hahaha :P

Cheam with her Monkey :P hahaha~

Alhamdulillah dengan izin Allah, aq kembali semangat lepas beberapa hari agak moody sebab teringin nak makan macam2 tapi x berkesempatan :) 

Thanks Allah for giving this chance to be happy again :D
Thanks dear family for giving things others will never give me <3
Thanks frens for being by my side :)
Thanks Mr Ucip for being my everyday >.<
I love Allah, my family, my frens n Mr Ucip...whatever happen they will still remain in my heart...though distance might separate us, I will believe our heart will still be the same <3

Week yg kurang happy

Salam n hi everyone...lme x update blog rsenye..dis week was hectic n byk sgt mende...but dis week mmg asyik kurang happy je :( selalu je nk merajuk2 ngn Mr Ucip...maybe sbb dua2 kakak tgh syok shopping sakan kt UK n me, still terperuk kt UTP ni...hurmm....sory b...depressed sikit :( huhu...but i still love u...merajuk selalu bkn mksd x syg taw <3

pastu dok baca certain2 blog, tuan punya blog lawa, yes, lawa! but dia punya bahasa x lawa...dok mencarut jer...xpaham btol...padahal nak ckp 'I love you' dah jadi 'I am F****** love you'...ape laa der, nak ckp i love u yg romantik tu pn boleh selit mencarut...whatever...

later on bila ada mood, i will update dis blog :) thanks~

Tuesday, July 12, 2011

Akikah Baby Izz

short one but will be full of pictures...seriously, sibuk x sempat nak update blog...pdhal x jumpe ayat..orait then dis is Kenduri Akikah for Muhammad Izz Danial bin Masri...happened on 2nd n 3rd of July..xsempat nak update...below are the pictures of the event :)

Baby Izz masa kami sampai..still ada rambut cacak on his head...still sleeping as always <3

masa upacara bercukur diadakan :P

Baby Izz dah jadi botak head~ hahaha
Telatah Aleesya Amani...hi-jack buaian, kacau baby Izz n buat muka cheeky...hehe...muahh~love u syg!

Princess Kakak La pulak...beautiful as always <3 more matured since she already has a little brother :) good job darling!


Ummi with her new baby doll to play :) love u prince!

my dearest nieces n nephew, i am ur umi, n i will always be ur umi...although when u had grown up later on, i will still treat u as my baby...love u guys a lot! muahhh~

Friday, July 8, 2011

too busy to update :P

hehe..salam peeps, currently at home...last weekend dh blek dh sbb kenduri akikah si prince izz...blek utp blek hr ahad...hari rabu dh blek penang blek :P hahaha...what a week! skang ni nga cuti mid-sem yg not soo cuti...only from rabu till ahad! what?? xpelaa...yg penting enjoy :P

oh n btw, smlm dh tgk cte mr poppers's penguins...OMG! seriously, they are sooo cute! mmg a wajib tgk punya movie!!

n td dh g date wif my mom...shopping sakan nyahh! hahaha :D saaaangat suka hati...so, nnt laa update semua2...nk njoy the moment first :D bubye n salam :)