Saturday, December 31, 2011

I Love Laddoo

Assalamualaikum n Hi :)
Alhamdulillah we r coming to the last day of 2011..Alhamdulillah sempat hidup, bernafas lagi d dunia ni :) mungkin sbb Allah nak beri peluang utk tambah amal ibadat, bykkan istighfar utk kurangkan dosa :D

well, actually, the main point is, nak bagitahu laa...sejak-sejak cuti 4 bulan nih, asyik teringin nak makan laddoo je..selalu kalau teringin laddoo tu, memang merap abeh-abeh laa kat si Encik tu suh bawak g kedai kerepek kat Pasir Puteh tu sbb kat situ ada jual laddoo..tapi bila dah balik Penang, xtaw dah kat mana ada jual..hari tu masa pergi Ipoh tu, mmg dh pesan ribu-riban kali dah suh si Encik tu g beli laddoo be4 ktorg sampai Ipoh...sekali dia pergi area tu n uruskan pasal Hard Disk dia yg ada problem! huwaa...end up, dia x sempat nak belikan laddoo..suke-suke atie dia je ckp, len kali dia beli..huhuhu..tgk2 sampai dah nak abeh cuti dah dia x dan beli pn..hahaha..padan muka aq..

tetiba petang td,out of nowhere, my ibu suh kua bilik..ibu dok cakap laa dok bising nak makan laddoo kan?ni ayah beli..hari tu ayah pergi area mana tah, India Street kot..pastu dengan suka hatinya melepaskan gian makan laddoo..sekali rasa dia lain dari yg selalu dok makan tu..lagi sedap!! muahahaha...yang selalu dok mkn tu, siap berasa halia lagi..tp yg ni mmg rasa minyak sapi dia byk n saaaangat best!!! (mmg gemok kan?! hahaha..xheran!)

di sini bukanlah nak bg sapa2 jeles ataupun teringin laddoo ye...the main point here is, kalau kita minta sesuatu, n kita x dapat walaupun kita seriously nak sgt sgt sgt, itu mungkin sbb Allah plan sumthing better for us :) for example, if dah dpt mkn laddoo tu, rasa dy still sama, so x dpt laa taste laddoo made in PENANG! :D hehehe...besides, this situation applied in every situation in our life..kalau kita x dpt result yang kita nak, walaupun kita dah berusaha bersungguh-sungguh, mungkin sebab Allah x bg kt kita 3.5 yg kita mintak..mungkin Allah simpan nak bg kt kita 4 flat..kita x tahu Qada dan Qadar kita...but what we can do, we can just melipat gandakan USAHA, teruskan BERDOA, BERIBADAT supaya rezeki kita sampai pada waktu yang paling sesuai :)

cukup laa kot kn membebel takat ni..dats all for now..wassalam

Assalamualaikum :)

Thursday, December 29, 2011

Ra-One

Assalamualaikum n Hi :)
Semalam, di kala kebosanan mlm, sy telah menonton movie Ra-One, a hindustani movie, starred by handsome n supercool Shah Rukh Khan, beautiful n not soo gedik Kareena Kapoor n handsome but act as org jahat Arjun Rampal..

a story about a family of Shah Rukh Khan as 'appa' (sebenarnya x ingat nama dy apa dlm tu..hahaha), Kareena Kapoor as Sonia,his wife n Prateek aka Lucifer, anak dowg...SRK work at a game company..anak dy selalu malu dgn dia sbb rambut dy yg sgt kerinting mcm sarang tebuan, pastu dy ckp tamil n pengecut..sekali tu, anak dy mntk dy wt game yg org jahat sentiasa menang sbb anak dy ckp org jahat ni sgt cool ok..so, utk memenuhi permintaan anak dy, dy pn buat laa game tuu..org jahat bernama Ra-One (by Arjun Rampal) which also has the same meaning as Raavan in Hindi n org baik bernama G-One which stands for Good One n also has the meaning of life in Hindi..G-one ni dicreate mengikut muka SRK..

sekali masa launch game ni, Ra-One berjaya take control n dy ley kuar from the game..he killed beberapa org termasuk SRK..then, anak dy yg realize kata appa dy bkkn accident but been killed but the naughty Ra-One..what hapenned after that, x mahu diberitahu..silalah tonton sendiri..hahaha...

yg bestnye dlm citer ni ialah, G-One tu aka SRK asyik ikut apa yg budak tu buat, apa budak tu ckp n apa yg dh diprogram dlm dy..meaning, dy ni robot laa..sgt comey n adorable kot!! dh laa nmpk SRK handsome sgt sgt sgt cm nak pengsan je..hahaha

so, dun miss da fun n happy watching :)

Assalamualaikum :)

Wednesday, December 28, 2011

3 in 1

Assalamualaikum n Hi :)
Bersempena Y.E.S 2011 ni, my mom dok kecoh laa nak beli curtain..so, pagi td, ibu ajak laa g Queensbay, nak tgk kt Jusco..pegi2 dpt lak promoter yg mcm malas je nk layan..mmg bengang giler laa kan..dok wt muka toya, ckp nak xnak..pas2 nak kena tggu kita p kat dy bwu nak promote..hampeh sungguh..cehh..

last2 ibu pun dah fed-up..dengan rileknya ibu ckp, 'nnt malam saya mai bayar sbb anak sy nak mai mlm ni lg skali'..dy pun asing laa curtain tu letak sebelah n ktorg pn blah..pastu ibu ckp, ibu nk p beli kat sunshine lahh..nyampah ja dy ni..muahahaha..mmg in da blood kan.. :P

pastu ktorg g laa mkn Subway sbb rini kan Rabu, meatball murah..haha..pas2 g mkn BR lak, sbb pink day, beli 1 scoop dpt 2..gemok2..

pastu g Sunshine lak tgk curtain..choice lebih kurang, harga lebih kurang but the promoter more friendly laa dr minah td tu..hish sampai skang ni pun dok bengang g kt ppuan tu..rase cm nk tnye nama n report je..tp x beli pun kt sunshine sbb measurement pintu umah ni plek2 sket..tmbh lak ngn budak esya dh letih..so, last2 balik, tdo lu..

ptg td lepas bangun bwu pegi lak PISA..byk sale tp cm x berkenan..susah betul kan nak cari baju lengan panjang..larat laa asyik nak pakai cardigan ngan inner..panas kot UTP tuuu..last2 xde hasil pancingan pun..cday2..hahaha

basically, tu je laa kot..now, nga watch Ra-One, cter hindustan bwu si Shah Rukh Khan yg hensem berlakon..d tayang kat Astro First je, tp sbb x amek, beli laa cd td :P naseb baik clear..so, nak enjoy lu..papai

Assalamualaikum :)

Tuesday, December 27, 2011

Y.E.S 2011 :)

Assalamualaikum n Hi everyone..Alhamdulillah it is coming to the end of 2011..the year dat made me into a 20s club :P hahaha

so now, let's talk bout SHOPPING! ho yeahh!! hehehe

1st place dat i've spend a lot shopping during dis holiday is Mydin Bukit Jambul :D a place dat sell most of affordable price n byk baju yg menutup aurat..labuh2 n xde laa ketat mane :) hehe..so, byk laa jugak beli membeli-belah kat situ..ada jugak t-shirt lengan panjang RM10..muahahahahaha..gumbira gumbira :D

2nd place is Jusco Queensbay :D of course laa kan..bukan org Penang laa kalau x suka p Queensbay tu..kakaka..best brg2 dy..sale sampai 70%..berlambak-lambak borong jeans laa blaus laaa t-shirt laa..xpayah gitau laa berapa byk habis, tp mmg berbaloi laa :D hek3

3rd place is Sunshine Square yg dok ada depan rumah je ni..dia siap ada carpark sale lagi..buat kat tingkat 1..sale up to 80%..jeans, slack, tracksuit branded but murah..muahaha..gila jap! seb bek laa dy wt kt carpark..so,mcm berat hati skek nk g try bju byk2 kali kat fitting room sebab panas gilaaa dalam tu ngn xde air-cond n dok dengar keta lalu kat sebelah..hahaha..so, try sekalu n lepas tu main amek je laa..nasib baik muat..haha..

so, currently looking forward foe tomorrow's sale at PISA brought to u by Pacific :D dengar cerita byk jugak salenya..my sis bought baju pregnant kat situ ,urah2 je..so, lets shoppinng yaw! hehehe

Alhamdulillah laa dpt gak peluang nak bershopping sakan kan..terima kasih laa Petronas n sapa2 yg berkaitan yg telah memberi cuti selama 4 bulan untuk mengabehkan beras dan duit pencen mak saya..hahaha..saya mmg anak yg baik..weee~

so, dats all for now..lotsa love!

Assalamualaikum n nyte :)

Thursday, December 22, 2011

Service Baby Wira

Salam n Hi everyone..how's December?sejuk?hujan?banjir?hehe

Well, takat ni Alhamdulillah xde laa meroyan lagi boring sbb cuti 4 bulan..dah 3 months cuti only got 1 month to go..NOOOO!

pagi tadi, tengah tido, ibu kejut ckp ayah ajak g servis wira..ritu dah bising2 sbb dah lbey bpe KM dah wira tu..so, td pegi laa kt Shell Service Centre..service buh minyak Helix u! hahaha

package dy reasonable n berbaloi sgt2..siap tlg check semua jenis minyak n air yg ada dlm enjin tu..siap kantoi abeh ngn ayah yg anak dara dy ni x reti apa pn pasai enjin tuu..hahaha..sory laa ayah..anak ayah pandai racing je -,-

alang2 dah hantar tu, suh dy check air-cond sekali sbb keta selalu gegar masa kt traffic light bila pasang air-cond..dy gtaw kipas pe tah rosak..so, kena tukar..kipas saja dh 100++ pastu dy tambah gas lg..mahal gas skang -,- aishhh

pastu bley pulak bateri keta tu xde bracket..tahun lepas masa cuti sem penah skali tu, keta wira kena tarik..org tu tukar bateri x buh bracket blek..nyanyuk toi..haha..kena tmbh bracket lak..

so, kenalaa nearly 400..mau heart attactk gak sbb x pnah service lbey 100 pn sebelum ni..hahaha..tp sbb sendiri suh dy tgk byk2 kan..Redha je laa..Alhamdulillah puas hati :D sgt puas hati ok..

so, dats it je laa kot..nak melayan budak eesya tgk Mister Maker lak :D have a nice day all..

Assalamualaikum :)


Saturday, December 3, 2011

Rutin harian masa cuti

bangun pagi pukul 8 lbey, siap2 kan budak eesya n hantar dy g skola..
then, balik, buat2 apa yang patut (urus baju-bajuan or exercise or melepak), mandi
pukul 11.45 camtu g amek budak eesya balik skola
bagi budak eesya makan, men2 jap, bagi dy tido
dy tdo umi tdo skali
then, dy bangun tdo, bagi mandi n makan again n main lagii
malam ialah aktiviti sendiri

hahahaha..amacam? mcm kat kem x? hahaha..
oh ini x termasuk tunggu si Mr Someone tu pegi n balik keje..tgu dy rehat n so on yaa...well, betul laa apa yg my cikgu dulu once said, 'penantian satu penyeksaan' -,- adeyyy~ hahaha

so, dats it..now tengah bersyukur sbb esok weekend!so, xyah bangun awal..hehe..

haa one more thing, siang tadi dah happy2 sebab dok ingat hari ni last budak eesya nye skool so, xyah amek n hantar dy dah next week...tetiba skool dy sampai next week!! huwaaaa...siap hari rabu nanti dy d children's day ape tah nak kena bawak snacks or cake n dy dh request chocolate cake kat umi dy..sob2 :( huwaaaa...nak kena cari resepi best2 laa pulak nak buat kat dy..tapi sayang punya pasai apa pun xpa laa kan..kalo x lagi boring cuti lelama ni without her kaco2 n cari gado kan3? so redha is the best way :D

Tora datang lagi

Salam n Hi to everyone..hehe..lama bebenor rasa x update blog ni..stop masa bulan Ramadhan dulu, last2 sampai sekarang ni x update2 jugak..dah berapa bulan dah ni..ish3...

so, insya-Allah sementara tengah cuti ni, i will try to update sedikit sebanyak apa yang perlu  :) untuk mengelakkan diri sendiri lupa apa yang nak diupdate, i will short-list kat sini

1) summarize about 2nd Year 2nd Sem
2) holiday masa 4 bulan ni
n insya-Allah apa2 yang terlintas..hehe..susah sikit short-term memory ni..selalu lupa apa yang dah buat...tu yang preferable tangkap gambar every events i went so dat x lupa apa yang dh happen..huhu

so, dats it i think for tonyte :) have a sweetdream n a wonderful morning, insya-Allah :)

btw, happy 31 months to Mr Someone :D thanks for being my side, literally..i always appreciate ur support n love..thanks, dear bestfren :) love n miss u like always <3

Monday, August 1, 2011

Ramadhan al-Mubarak

Salam n Hi everyone...Alhamdulillah Allah masih memberi peluang untuk kita bernafas pada 1 Ramadhan kali ini :) 
walaupun Ramadhan ni, kurang feel berbanding Ramadhan-Ramadhan sebelum ni (sebab busy dengan study, besides raya masa study week + masa 1st day Ramadhan, xley balik rumah walaupun adik-beradik lain balik), insya-Allah let us all utilize this Ramadhan...

one quote that I get from one of my friends, live like we are going to live for another thousand years and make Ibadah like we are going to die tomorrow...

so, insya-Allah azam kali ni, untuk tunaikan terawih every night (xde ponteng2 mcm sebelum ni :P haha), xkisah laa esok tu ada test ke, ada submit project ke ape-ape...insya-Allah, Allah akan sentiasa bantu kita...jangan dikejar sangat dunia, kerana Akhirat yang kekal abadi tu sedia menanti kita :)

sempena Ramadhan yang mulia, Cabaran Blog 30 hari tu akan ditangguhkan sebab soalan-soalan tu pun macam x membawa apa-apa faedah untuk diri dan orang lain...nanti dah masuk Syawal, insya-Allah akan proceed blek :)

semoga Ramadhan ini membawa 1000 makna buat umat Islam di mana jua anda berada...

P/S: good luck to EEians Jan 09 for tomorrow and Thursday's test :) have fun n enjoy the questions :P hahaha~

Friday, July 29, 2011

Day 2 – Your favorite movie

Feveret movie will be cerita hindusta...hahaha...ape jenis cerita hindustan pun mmg suka...

lain, Harry Potter...currently tgh tgk balik Harry Potter yg dlu2, masa dia kecik2..comey2...

then, Transformer :) sebab suka Bumble Bee

cerita Melayu hanya akan dilayan atas permintaan ye :P hahaha

tu je kot, malas tulis panjang2...daa~

Thursday, July 28, 2011

Day 1 – Your favorite song

ok, 1st day...semangat berkobar-kobar laa bajet :P hahaha...

favourite song? favourite song ada banyak sgt! sampai xtaw nak choose yg mana...hahaha...

ok, lagu 1st ialah lagu yang bila gado dengan Mr Ucip, dia akan nyanyi n air mataku pun akan meleleh laa jatuh...dan-dan straight lepas tu, baik terus!! hahahaha...lagu tu ialah lagu 'Percaya Padaku - Ungu'...aduhh syahdu bebenor ni kalau dengar...hahahaha...

lagu 2nd ialah lagu yang 1st time tgk video clip, terus nangeh-nangeh macam ape je sebab Mr Ucip cerita history behind the song...lagu 'What are Words - Chris Medina'....perghhh nangeh teresak-esak ko! mmg Mr Ucip pun sampai terkejut n last-last dy xbg tgk video klip, dengo lagu udah! hahaha

then, lagu-lagu Bruno Mars..Lazy Song, Count on Me, Marry You, Just the Way you are n etc...mmg rasa mcm bley ulang-ulang dengar suara dia ja 24/7...hahaha...

lagu-lagu Bieber pun feveret jugak...tapi penangan Bruno Mars lagi hebat laa....(ececeh, padahal, ringtone hp lagu U Smile, I Smile tuu)...hahahaha

lagu lain will be lagu-lagu hindustan...perghhh, kalau tgh study, WAJIB lagu hindustan ada dalam playlist tu...kalau idak, boleh gila kejap...hahaha...siap kadang-kadang tu, kalau roomate xde, rasa mcm nak bangun menari je :P muahaha

last but not least, lagu-lagu Maher Zain...yg syahdu-syahdu gitu :P hahaha

P/S: mood tengah syahdu je rini sebab Mr Ucip tinggai :( sob3...have fun sayang...I Miss You :(

Cabaran 30 hari

Salam n Hi....
lately, xtaw nak buh apa kat blog..nak cerita pasal certain2 things rasa mcm x ptot lak...nak buh gmbr, xg photoshoot pn...last2 end up, nak buat cabaran 30 hari...hahaha...tp dapat rasa cm akan ada skip2 je..well, nevermind, layan saja :P



Day 1 – Your favorite song
Day 2 – Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – How important you think education is?
Day 6 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 7 – Your dream wedding.
Day 8 – A song to match your mood.
Day 9 – A photo of the item you last purchased.
Day 10 – A photo of our favorite place to eat.
Day 11 – What’s in your makeup bag?
Day 12 – Your current relationship, if single discuss how single life is.
Day 13 – Your views on drugs and alcohol
Day 14 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 15 – Something you don’t leave the house without.
Day 16 – Your view on homosexuality.
Day 17 – How you hope your future will be like.
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite / same sex
Day 19 – Your reflection in the mirror
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of something that makes you happy.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 – 15 facts about you.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – Who are you?
Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
Day 27 – What kind of person attracts you?
Day 28 – In this past month, what have you learned?
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days



so, yosh mula with 1st day okie? :D

Wednesday, July 27, 2011

silly me

aku tidak mencari lelaki sehebat Sulaiman, sebab ku tahu aku bukanlah Balqis
aku tidak mencari lelaki sekacak Yusuf, sebab ku tahu aku tidak secantik Zulaikha
aku tidak mencari lelaki seteguh Ibrahim, sebab ku tahu aku tidak setabah Siti Hajar 
aku tidak mendamba suami semulia Rasulullah, sebab ku tahu diriku tidak sehebat Khadijah 



aku tidak mencari lelaki yang mempunyai semua, tapi aku mencari lelaki yang sedikit ciri-ciri ini...
agar kami sepadan dan menyenangkan satu sama lain..
once I love someone, I love them with all my heart...
no matter what happen, u are the love of my life n no one can ever replace u...
I might shout at u, I might ignore u, but believe me, my heart ache more than how u feel...


I LOVE U

Wednesday, July 20, 2011

Nur Kasih the Movie

Salam n Hi semuaaa~ ptg td, i watched Nur Kasih the Movie...tu pun lepas berapa orang entah suruh-suruh...yaa yaa org lain dah tgk lama dah...hahaha...act, x feveret sangat tgk cerita Melayu ni, tapi sebab dah ramai sangat suruh tgk, so, tgk laa jugak :D


lepas 2 bulan keluar wayang, baru nak tengok...hahaha :P

masa tgk cerita tu, x sampai 10 minit, air mata dah tup tup jatuh dah...adei~ cerita dekat-dekat 2 jam...macam mana nih?? sedih2 :(

pastu, yang malasnya kalau tengok cerita Melayu ni, sebab akan terbayang diri sendiri...macam mana kalau ada kat tempat tu, macam mana kalau benda ni happen kat diri sendiri, kat family...lagi laa menangis...huwaaa...tapi nangis mau cover laa...itu roomate ada kat belakang :P hahahahaa...

tapi ending macam bengang gak aa sebab Nur dgn Adam tu x cantik n x lawa langsung!! tensen2 :(

well, basically, lepas-lepas tgk tu, terus mata bengkak-bengkak...nak tido tapi x berani sebab nnt mata lagi bengkak...hahaha...punya laa cover xnak tido, g laa baca komik Shin Chan....last-last tertido gak..hahaha...

tapi Alhamdulillah, ada pengajaran yang dapat diambil dari cerita tu...nikmat yang kita ada sekarang ni hanyalah sementara dan Allah berhak ambil apa saja dari kita...kita sebagai hambaNya kenalah bersedia dengan ketentuanNya...dan walau apapun yang berlaku, kita kenalah redha sebab Allah knows what's the best for us...

wallahualam :)

Hadis mengenai Persahabatan

Hadis al-Bukhari dari Abu Musa al-Asy'ari, bermaksud:
Diumpamakan rakan yang soleh dan rakan yang jahat ialah seperti (berkawan) dengan penjual minyak wangi dan tukang besi. Penjual minyak wangi tidak akan mensia-siakan anda, sama ada anda membelinya atau hanya mendapat bau harumannya. Tukang besi pula boleh menyebabkan rumah anda atau baju anda terbakar, atau mendapat bau busuk.

“Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati.”

“Seorang Muslim adalah saudara muslim lainnya, ia tidak menzaliminya, merendahkannya, menyerahkan (kepada musuh) dan tidak menghinakannya.” (Hadis riwayat Muslim)

Dari Nu’man bin Basyir r.a., Rasulullah SAW bersabda, “Perumpamaan persaudaraan kaum muslimin dalam cinta dan kasih sayang di antara mereka adalah seumpama satu tubuh. Apabila satu anggota tubuh sakit maka mengakibatkan seluruh tubuh menjadi demam dan tidak bisa tidur.” (Hadis riwayat Muslim)

“Sebaik baik sahabat di sisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik baik jiran di sisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya.” (Hadis riwayat al-Hakim)

Ya Allah, semoga persahabatan kami diredhaiMu dan semoga aku menjadi sahabat yang lebih baik dari sekarang, teman yang lebih setia dari sekarang serta seorang rakan yang sentiasa menyembunyikan aib sahabatnya...aminn~

Monday, July 18, 2011

I choose U

sayang, just wanna say something :)
for our relationship which is had been for 2 years, 2 months n 15 days, I still remember how i met u...how I wanted to be with u...n not to forget what u did in order to make me love u...everything is still fresh in my mind...I choose to be with u...not because of sympathy, not because of anything else but its because of YOU...
I LOVE YOU for who u really are, not for whom I want u to be...
I LOVE YOU for who I am when I am with u, not who   i wanted to be with...
I LOVE YOU for ur care, for ur love u show me...

sayang, i dun want our relationship to start with something u hide from me...i found out something today...I believe u have ur explaination for it...its just why didn't u tell me in the first place? it would hurt less than how I am feeling now finding out something that happened only 15 days after I accepted u...I believe in u with all my heart...and I still do...I hope we can solve this together...I am not strong to face this kinda thing again n again...Alhamdulillah for last 1 year (more or less) we didn't face this kind of problem...but when this happen again, although it was a long time ago problem, my heart still break into pieces :( i just dunno what to do...I dunno what to say...i dunno how to react...why sayang? help me :( seriously i am sad...hmm...

I HATE IT when u give someone else care...
I HATE IT when u give someone else love...
when u promised to be mine, just still be mine for the rest of life...if not, hmmm

Sunday, July 17, 2011

Allah, sahabat dan dia :)

Salam n hi everyone...Alhamdulillah...saaangat happy petang ni...dis is all happen dgn kehendak Allah n dengan jasa baik Mr Ucip tercinta...

ptg tadi dlm pukul 6, asalnya nak pegi beli kek for the comey gurl, Miss Cheam....tapi last2 ktorg beralih ke Batu Gajah sebab teringin sangat2 nk makan Laksa :( tetiba je, ptg td bgn tdo dok teringat makcik laksa Kedah yg dulu dtg jual kat UTP tu...but sejak2 maintenance x bg vendor luar masuk, dah xd dah laksa kedah n cendol pulut...ni nasib baik x buat perangai teringin makan cendol pulut pulak~ kalau idak, nayalahh Mr Ucip ku syg tu <3 :P

masa tgh makan laksa tu, rasa mcm x kenyang pulak, so, last2 ckp ler ke Mr Ucip, dgn nada sedih, dah berapa minggu dah teringin makan Pizza, dia x bawak2...last2, ktorg g mkn Pizza lak~ hahaha :P teruk kan? lantak laa...perut kitorg :P hehehe...

lpas2 makan Pizza tu, cari laa tempat nak solat...ikut laa Mr Garmin punya guide, nak pergi masjid...masa otw tu, siap masuk kawasan kampung giler yg xd lampu, xd org duduk pun...aq ngn dia mmg diam kemain dah cuak risau tempat mana laa Garmin bawak kami ni....agak 2 km gak aa jalan xd org tu...last2 Alhamdulillah sampai jugak ke masjid...masa sampai tu, tgk2 dowg baru lepas solat...still tengah zikir..masok2 tempat perempuan ada sorg je makcik kat situ..lpas solat, Alhamdulillah sempat doa dengan dowg :) 

lepas tu, ktorg pun patah balik g Batu Gajah nak cari kedai kek, tgk2 kedai kek tutup...last2 suh laa member aq, Tania tu g kua Taman Maju jap beli kek...ktorg lak g lpak2 kat Bee Gee Bundle kat Batu Gajah tu...lpas tu g Pasaraya TF siap beli air botol besar lagi...hahaha.. :P

dalam pukul 9.40 tu bwu bertolak amek Anis, Cheam kt KTM...padahal dowg sampai kol 9.20...alasannya sebab nak bg tania sempat prepare kt rumah...hahaha...

lepas amek dowg, ktorg pn blek UTP...buat prank ke Cheam...best walaupun abeh berselerak bilik aq dgn sembur2 yg busuk tu...hahaha...seb bek Cheam tu ada vacuum...last2 kejenye jadi vacuum bilik laa plak :P

aksi konon2 malu nak bagi org amek gambar dia...hahaha :P

muka bajet comey! hahaha :P

Cheam with her Monkey :P hahaha~

Alhamdulillah dengan izin Allah, aq kembali semangat lepas beberapa hari agak moody sebab teringin nak makan macam2 tapi x berkesempatan :) 

Thanks Allah for giving this chance to be happy again :D
Thanks dear family for giving things others will never give me <3
Thanks frens for being by my side :)
Thanks Mr Ucip for being my everyday >.<
I love Allah, my family, my frens n Mr Ucip...whatever happen they will still remain in my heart...though distance might separate us, I will believe our heart will still be the same <3

Week yg kurang happy

Salam n hi everyone...lme x update blog rsenye..dis week was hectic n byk sgt mende...but dis week mmg asyik kurang happy je :( selalu je nk merajuk2 ngn Mr Ucip...maybe sbb dua2 kakak tgh syok shopping sakan kt UK n me, still terperuk kt UTP ni...hurmm....sory b...depressed sikit :( huhu...but i still love u...merajuk selalu bkn mksd x syg taw <3

pastu dok baca certain2 blog, tuan punya blog lawa, yes, lawa! but dia punya bahasa x lawa...dok mencarut jer...xpaham btol...padahal nak ckp 'I love you' dah jadi 'I am F****** love you'...ape laa der, nak ckp i love u yg romantik tu pn boleh selit mencarut...whatever...

later on bila ada mood, i will update dis blog :) thanks~

Tuesday, July 12, 2011

Akikah Baby Izz

short one but will be full of pictures...seriously, sibuk x sempat nak update blog...pdhal x jumpe ayat..orait then dis is Kenduri Akikah for Muhammad Izz Danial bin Masri...happened on 2nd n 3rd of July..xsempat nak update...below are the pictures of the event :)

Baby Izz masa kami sampai..still ada rambut cacak on his head...still sleeping as always <3

masa upacara bercukur diadakan :P

Baby Izz dah jadi botak head~ hahaha
Telatah Aleesya Amani...hi-jack buaian, kacau baby Izz n buat muka cheeky...hehe...muahh~love u syg!

Princess Kakak La pulak...beautiful as always <3 more matured since she already has a little brother :) good job darling!


Ummi with her new baby doll to play :) love u prince!

my dearest nieces n nephew, i am ur umi, n i will always be ur umi...although when u had grown up later on, i will still treat u as my baby...love u guys a lot! muahhh~

Friday, July 8, 2011

too busy to update :P

hehe..salam peeps, currently at home...last weekend dh blek dh sbb kenduri akikah si prince izz...blek utp blek hr ahad...hari rabu dh blek penang blek :P hahaha...what a week! skang ni nga cuti mid-sem yg not soo cuti...only from rabu till ahad! what?? xpelaa...yg penting enjoy :P

oh n btw, smlm dh tgk cte mr poppers's penguins...OMG! seriously, they are sooo cute! mmg a wajib tgk punya movie!!

n td dh g date wif my mom...shopping sakan nyahh! hahaha :D saaaangat suka hati...so, nnt laa update semua2...nk njoy the moment first :D bubye n salam :)

Thursday, June 30, 2011

Kata-kata semangat

Basically, ini hanyalah kata-kata semangat untuk diri aku sendiri...well, biasa laa kalau study Analogue, otak aku akan jadi a little bit pusing-pusing~

to score or not to score, it depends on me!! if i study, i can score...this is something i should tell myself not listen from others...others, u can say i am stupid or what so ever, but i know myself better than u guys, so, x masuk 1 sen pun apa yang korang cakap pasal aku, if n only if i decide to ignore it :P

i dun need to have MANY friends, but i really need to have REAL friends...friends who understand who i am n can accept me, for me myself...not to complain about me behind my back, telling the whole world about how i am n komplot reramai talk back bout me...well, again, x heran, x nak tau :P lalalala~

I AM HAPPY, if I WANNA BE HAPPY! 
I CRY, when I FEEL LIKE CRYING!
but most importantly, I AM ME, ALL THE TIME :D

to my friends, my family and orang-orang yang terdekat dengan diri ni, i just love u all so much...i dun want u all to be sad or tension on and on...
if u are sad about SOMEONE, think that it is a bad time...tapi, korang direct asyik sedih sebab orang yang sama n that person x take action apa-apa pun untuk bagi korang happy balik, just BLAH from that person! he/she x deserve u as his/her friends, gf/bf or what so ever...it is not u who does not deserve them, it is just U ARE WAY BETTER THAN THEM!
and if u are sad about SOMETHING, think that everything can be changed...its all depends on u and ur mindset :) if u wanna smile, u will create a smile, but if u wanna be sad always, u will end up in tears :) 
so, peeps, choose ur way...either to smile or to cry...

lastly, wish me luck for my test tomorrow :) currently, trying really hard to score and get back on track...will be going home on this weekend and reboot my body system :D

P/S: I kinda talking like I am highly motivated but actually, i am not that motivated...but thanks to my mom, my sis, my dearly friends and also Mr Ucip who always made my day :) i choose to be happy on my most tired day, so, now, i am smiling like i'm having no problems at all :)

Tuesday, June 28, 2011

First Test 2nd Year 2nd Sem

today, ada test EMT which is the first test for this sem :( huwaaa...seriously, I know how to answer the questions but when I look at the marks for each question, I become nervous and start to think hard way of solving it...hahaha...what laa! 1 subtopic is 8 marks padahal the answer was only 2 or 3 ayat...adeyyy~ tertipu jugak dengan markah tu...last2 ada jugak yang mcm xtaw nak bubuh apa nak bg byk, main bubuh semua formula yang diingati..amek ko :P kakaka~

tomorrow and lusa still got tests..esok will be test on Probability and Statistics which Mr Ucip dah amek sem lepas and he insists for me to get an A for this subject...hahaha...ok, ok, I'll try really hard nak bagi dapat A ok? :P n lusa is gonna be test for Ananlogue II...how is it gonna be? only Allah knows how...the lecturer said he wants us to answer the questions sampai berpeluh-peluh...hahahaa...peluh sebab xtaw ke ape Dr? jangan laa buli kami, kami hanyalah insan lemah :( huhuhu...

but what I need to do now is, have a rest! :P dah berapa hari asyik x sihat...tido pakai koyok sebab sakit kepala ja...nampak sangat lama x belajar tetiba masa test sebok nak study kan? hahaha...kepala pun dah x tahan ngn awak nih taw...xpe2...tahan sikit ok? abeh test hari Khamis ni, kita balik rumah Jeliang jap...pastu Jumaat kita balik Penang sampai Ahad okie? hehe :) x sabar2 nak abeh test, rasa mcm nak abeh final exam pulak >.< 

so, pray for my luck :) n may Allah help us in every step we are taking :) Allah knows what the best for us, so just believe in Hime :) Good Luck to all :D

Sunday, June 26, 2011

Hari Ahad sudahhhh~

Salam semuaaa...hari dah hari Ahad...huwaaaa....takowtnya nak face minggu depan nihhhh :( ada 3 tests... EMT, Prob Stat n Analog :( ohhh god :( waaaa...tkot2...

lepas2 abeh je test hari Khamis nnt, nak g Kampung Jeliang :) ada Sports Day kat SK Jeliang tu, so nk kne jd photographer :P hehehe...mesti comey kan tgk kanak2 tu main2 lari dalam guni :P hek3...btw, Jumaat ni nak balik umah! yeay...ada kenduri akikah Baby Izz sayang tuuu!! hari Sabtu akikah kat Alor Star, hari Ahad kat Penang...amboi2, sampai 2 hari ye syg kena celebrate :P hehehe...

so, excited + nervous to go through this week...juz want it to end really fast so that i can go home fast fast fast :P hehehe...

GudLuck to all yg ada test mggu ni :) do ur best n semoga sem ni menjadi better than sem2 b4 :) aminn~

Saturday, June 25, 2011

Waterpark Time :)

Salam...last Thursday, ktorg telah berbuat gila which is pegi ke Bukit Merah directly after kelas which is pukul 11 from UTP...hahaha...tp abeh kelas, kemas2 baju dulu apa semua, dekat2 kol 12 gak aa bwu nk kua...kua2 dah smpi dekat2 tol Simpang Pulai, tetiba jem terukkkkk gilaaaaaa....smpai x jalan nih dkt stgh jam kt tmpt sama...nak buat u-turn pun x boleh sbb ada kt tgh2 jambatan...so, last2 mengamuk je la kt dlm kete...hahaha...but Alhamdulillah jalan blek...rupa-rupanya ada eksiden...ada lori bawak air mineral terbalik...masa ktorg lalu tu, rmai laa org nga kutip air mineral tu :P hahaha...

smpai kt Bukit Merah by pukul 1 stgh mcm tu...ktorg terus tukar baju, terjun!!! wahahaa...best gilaaa!!!xde org sgt pn kt Bukit Merah tu...well, dah pegi weekdays kan...terbaekkk ahhh!! ktorg main kt tmpt budak2, naek slide pn xde hal :P muahaha...

Masa sampai2...muka semua comot + excited nak main air :P hahahaha

tp out of all places, yang belon tu jugak yg menarik <3 hahaha...dah xde org, ktorg main kt situ lamaaaaaa gilaaaaaa...stop je air tu, ktorg suh abg tu pasang blek, abeh je pasang blek...hahaha...ktorg bkn wtpe pn kat atas tu...gelak2 je..hahaha..ngekk btoi...tp kat situ yg paling letih sekali rasanya...ngn dok panjat belon tu ngn tali lg...rasa mcm hiking :P hahaha

pas2 tetiba ada org bg tube free kt ktorg...apa lagi? terus aa pegi naek slide utk tube tu...mmg terbaekk ahhh! tp letih laa sbb nk kne panjat tangga tggi2 :( sob3...

pastu lepas dh abeh main, tukar baju, solat, ktorg pn tgkp gmbr...tp sbb xbwk DSLR, gmbr tgkp guna BB je :( sob2...xcantik selalu :( waaa...

Cheam buat muka innocent :P hahaha

sebelum pakai cantik2, kami sempat menari-nari taw kt tmpt nih :P hahahaha
 
dah nak balik dah....byebye Bukit Merah, till we meet again :D
but after all, duit yg kuar mmg sikit gilaa..juz utk minyak, tol n mkn masa blek tu :P sbb tiket msok ktorg dh beli thn lepas masa Convofair UTP...RM15 je...hehehe...blek tu mkn kt mana? kat KFC Taman Maju..setia x setia kami nih? hahahaa...pukul 6.30 ptg dh smpai blek taw...hbat2 :D

Wednesday, June 22, 2011

Driving License!

Salam >.< driving license dah mati since Jumaat...td bwu sempat pegi buat! pegi buat kat JPJ Ipoh yer...sbb nak tukar jadi lesen full from P...kalau renew kat post office pn bley >.< hehe..so, td pegi laa renew...well, all drivers, watch out! i am no more a P driver...muahaha...tomorrow, i will take out the P sticker from my baby car <3 hahaha...so, get ready to rock! oh yeahhh! :P hahaha...rock laa sgt konon! syok je lbey2


Monday, June 20, 2011

Unforgettable Experience :D

Salam semua...hari Sabtu n Ahad lepas, i went to Kampung Jeliang under event Titian Budi 2011...pegi tido kampung ye...well, saya kan budak bandar, xpenah tido kampung...dulu g tido kampung pun kt Gunung Bongsu tu je, yang dah lamaaaaaa gila x g sejak2 jumpa kulit ular dok berjuntai kat pintu masuk umah...zzz...so, masa hari Sabtu tu, teman mmg nebes giler lahh nak g tido kampung ntah ape ke rupanya nak dpt...dok riso dpt rumah papan, jamban kat luar :P hahaha...

Alhamdulillah laa dpt mak angkat muda :P semua pakat tnya, ni mak nye ke kakak? hahaha...itu mok teman ler tuhh..tp teman panggilnye mama...teman dpt abah sorg :P dengan adik sorg...yang syoknya tuh, nama mama teman ni Anis, sama laa dgn bespren teman, Anis jugok namanya :P hehehe


mama n abah...muda kan mama? hehehe....

sampai2 rumah tu, rasa mcm nak loncat2 je sbb dpt rumah batu, toilet kat dalam, baru lak tuh :P hehehe...siap dgn ada shower! jgn memain tawww! muahaha...

mama dengan abah ni ada 2 rumah...yang ktorg pegi tdo tu, rumah baru...lg 1 rumah, area tu juga laa, rumah bapa abah...masa petang tu, ktorg 1 family pegi makan durian kat rumah bapa abah tu..jumpa laa atuk (bapa abah) n opah (mak sedara abah)...makan durian byk btoi haa...abah keje buka buka buka bagi kami makan...haha...semua pakat melantak kemain x hengat ke dunia ler :P sedap btol durian tu...abah ckp, durian tu baru luruh hari tu...mcm taw2 aje teman nak datang :P hehehe


abah koje kupas durian je :')

malam tu, pegi solat jemaah kat masjid...mama, abah n amalyana pun ikut sama...hehee...lepas tu, pegi mkn sama2 kat dewan...esok tu pegi ke SMA Maahad Al-Mizan ada wat program kat sana...balik2 tu dah ptg....pukul 5 dah nak balik UTP..kejap benar rasanya...tapi dah rasa best sgt duduk sana...

mama ckp, lepas ni datang, merasa laa tido rumah bapa abah..rumah papan :P hahaha...ntah laa mcm mana nnt :P debar2...hahaha...tp lepas ni pegi xde dah laa durian...dah abeh musim...tapi xpe, dpt mkn benda lain pulak...hehehe...masa nak balik tu, abah hulur duit :') terharu kejap...hehe...


gambar dengan mama n amalyana masa petang, kat padang :)


bergambar depan rumah baru mama :)
ni laa 1 happy family :) 
mama abah dpt anak instant sampai 3 org...


ni masa mama abah dgn amalyana hantar kat depan SK Jeliang :)

seronok laa dpt experience tido kampung mcm tu...mandi air kolah, tido dalam ubat nyamuk pusing2 tu...suka2...bulan depan kami pegi lagi ye...sebelum balik tu abah ada ckp, 'Janganlah rasa mcm datang, rasalah mcm balik...nanti balik rumah kita lagi ye?' aduhh...syahdu je :( huhu...bulan depan kami balik ye mama, abah...tunggu kami ok :) 


Thursday, June 16, 2011

Week 4..

Salam semua :) hari ni last episod Nora Elena...jom p tgk! haha....xde mknenye...aq x tgk cter tu pn...mmber2 aq n Mr Ucip yang tgk...so, bler kua sekali, dowg cter2 psal tu, aq wat muka toya ja...hahaha...seb bek laa aq penah baca novel Kasih yang Suci tuu...so, xde laa noob sgt kn :P hahaha...

just nak cter, esok abeh laa Week 4 for this sem...gilaa cepat gilaa...huhuhuhu...mggu dpn si Mr Ucip dah ada Test! perghh...gud luck syg! :P hehe...aq pulak dok meroyan sorg2...hahaha...aq quit MAFest...bkn suka2 ok, i have my own reason :( n seriously, sedih nak golek2 dah sbb quit tu..but still, i'll always support them from behind :) to MnE, mummy always suppot korg! huhuhuhu

now, trying to be more studious! hahaha...come on Mastura! kalau masa skola dulu boleh score, boleh study mcm hape je, xkan skang xbley? mesti boleh! yes! boleh :) insya-Allah..i can do it...pray for me...

just wanna share with u guys yang bergelar pelajar...followed, ialah doa-doa mustajab yang diambil dari surah-surah dalam Al-Quran...jom kita sama-sama amalkan, insya-Allah membawa berkat dalam apa yang kita bz belajar :) 


Doa Rajin Belajar

سُوۡرَةُ طٰه

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
طه (١) مَآ أَنزَلۡنَا عَلَيۡكَ ٱلۡقُرۡءَانَ لِتَشۡقَىٰٓ (٢) إِلَّا تَذۡڪِرَةً۬ لِّمَن يَخۡشَىٰ (٣)تَنزِيلاً۬ مِّمَّنۡ خَلَقَ ٱلۡأَرۡضَ وَٱلسَّمَـٰوَٲتِ ٱلۡعُلَى (٤) ٱلرَّحۡمَـٰنُ عَلَى ٱلۡعَرۡشِ ٱسۡتَوَىٰ (٥)


In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful
Ta. Ha. (1) We have not revealed unto thee (Muhammad) this Qur'an that thou shouldst be distressed, (2) But as a reminder unto him who feareth, (3) A revelation from Him Who created the earth and the high heavens, (4) The Beneficent One, Who is established on the Throne. (5

 Doa Bijak Belajar

سُوۡرَةُ الاٴنبیَاء
فَفَهَّمۡنَـٰهَا سُلَيۡمَـٰنَ‌ۚ وَڪُلاًّ ءَاتَيۡنَا حُكۡمً۬ا وَعِلۡمً۬ا‌ۚ وَسَخَّرۡنَا مَعَ دَاوُ ۥدَ ٱلۡجِبَالَ يُسَبِّحۡنَ وَٱلطَّيۡرَ‌ۚ وَڪُنَّا فَـٰعِلِينَ (٧٩)

And We made Solomon to understand (the case); and unto each of them We gave judgment and knowledge. And we subdued the hills and the birds to hymn (His) praise along with David. We were the doers (thereof). (79

 Doa Lembut Hati

سُوۡرَةُ الاٴنبیَاء
لَوۡ كَانَ فِيہِمَآ ءَالِهَةٌ إِلَّا ٱللَّهُ لَفَسَدَتَا‌ۚ فَسُبۡحَـٰنَ ٱللَّهِ رَبِّ ٱلۡعَرۡشِ عَمَّا يَصِفُونَ (٢٢) لَا يُسۡـَٔلُ عَمَّا يَفۡعَلُ وَهُمۡ يُسۡـَٔلُونَ (٢٣) أَمِ ٱتَّخَذُواْ مِن دُونِهِۦۤ ءَالِهَةً۬‌ۖ قُلۡ هَاتُواْ بُرۡهَـٰنَكُمۡ‌ۖ هَـٰذَا ذِكۡرُ مَن مَّعِىَ وَذِكۡرُ مَن قَبۡلِى‌ۗ بَلۡ أَكۡثَرُهُمۡ لَا يَعۡلَمُونَ ٱلۡحَقَّ‌ۖ فَهُم مُّعۡرِضُونَ (٢٤)

If there were therein Gods beside Allah, then verily both (the heavens and the earth) had been disordered. Glorified be Allah, the Lord of the Throne, from all that they ascribe (unto Him). (22) He will not be questioned as to that which He doeth, but they will be questioned. (23) Or have they chosen other gods beside Him? say: Bring your proof (of their godhead). This is the Reminder of those with me and those before me, but most of them know not the Truth and so they are averse. (24)
  
Doa Mendapat Rahmat

سُوۡرَةُ آل عِمرَان
رَبَّنَا لَا تُزِغۡ قُلُوبَنَا بَعۡدَ إِذۡ هَدَيۡتَنَا وَهَبۡ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحۡمَةً‌ۚ إِنَّكَ أَنتَ ٱلۡوَهَّابُ (٨) رَبَّنَآ إِنَّكَ جَامِعُ ٱلنَّاسِ لِيَوۡمٍ۬ لَّا رَيۡبَ فِيهِ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يُخۡلِفُ ٱلۡمِيعَادَ (٩)

Our Lord! Cause not our hearts to stray after Thou hast guided us, and bestow upon us mercy from Thy Presence. Lo! Thou, only Thou, art the Bestower. (8) Our Lord! Lo! it is Thou Who gatherest mankind together to a Day of which there is no doubt. Lo! Allah faileth not to keep the tryst. (9)

P/S: renung-renungkan dan selamat beramal :)

Monday, June 13, 2011

Gunung Lang + Birthday Japp

Salam...last Thursday, ktorg telah berphotoshoot di Gunung Lang n celebrate bday Japp at A&W kat Tesco Station 18...jgn main2...terbaek kot A&W tu ;P yeay! gambar-gambar berikut ialah fresh from Camera yg xdiedit atas alasan malas! haha..sekian~


kami beramai-ramai :)


on the way :)


besties :)


K.A.M.I :O


just ME


Birthday Boy :)

Permata Hati Umi :)

Lama x update blog rasa :) bz balik umah kn :P hehe...Alhamdulillah hari Khamis hari tu sampai2 ibu n Eesya n Mama dtg amek n terus pergi tgk Baby Izz :D kiut sgt! mata sgt sepet! hehehe...mcm mata umi dia :P ok, saya perasan! masa g tgk Baby Izz, of course jumpa Maira jugaaa :) suka3...lama x jumpa anak sulung tuu...hehehe...seronok dikelilingi all three love of my Heart! tapi tu la, mesti kena buli punya...hahaha...tgh2 sebok kiss Baby Izz, tetiba datang si Eesya n Maira panjat belakang..kesian laa umi :( haha

gambar buah hati perangan jantung umi <3 


Maira tetap cinta pertama umi :)


cinta yang paling hampir dgn umi :D


yg bongsu tetap diingati :) miss u baby tecit! :D


buah hati umi sampai bila-bila :)



Wednesday, June 8, 2011

Bintang Hatiku

Salam semua...hari ni nak cter pasal bintang hatiku <3 
Muhammad Izz Daniel (which i am not sure bout the ejaan Muhammad dia mcm mana)
sedap kan nama nihhh? well...he will be my beloved sweetheart for the rest of my life! n tomorrow, i am going to see him! oh yeahhh! hehehe...come on tomorrow! please come fast! debar2 :)



picture is of course credited to my sister's punya fb..haha...nevermind...esok, balik, umi tgkp gambar Izz byk2 ok?! muahhhh~

see u tomorrow also Maira n Eesya syg! <3 umi miss u guys!

btw, result final exam sem lepas ptotnye kua rini, but x kua2 lagi...last2 dowg suh g amek manually at registra...my god! mesti beratur tahap boleh bukak khemah kenduri kat sebelah tu kn? mmg x kuasa haku nak g amek! inikah Universiti TEKNOLOGI Petronas yg aq masuk nih?? haihhh...really disappointed! apa laa nak jadi pn xtaw laa =,= xfaham btol...so, decided not to think bout it...juz wanna proceed what i planned! 

P/S: just now pegi Gunung Lang with my frens...then, g celebrate bday my fren kt A&W...wohooo...Ipoh ada A&W bhaii...jgn men2...hahaha...later will upload those pic...kena edit dlu :P hehehe

till then, papai~

Tuesday, June 7, 2011

Jatuh hati dgn si dia yg belum ku temu :P

dear Mr Ucip,
bukan niatku untuk menduakanmu...
ku masih cintakanmu...
tapi ku nampak bayangannya setiap hari...
dari ku buka mata sampai ku terlelap...
maafkan diriku :(

dear Superhero,
walaupun kita belum bertemu....
tapi percayalah dirimu dlm ingatanku
dirimu ku bayang setiap waktu..
ingin ku terbang untuk pergi bertemu denganmu...
meninggalkan semua bebanku...
tapi apakan dayaku...
ku tidak mampu...
dan ku harus menunggu...
waktu yang sesuai utk berjumpa dirimu...
cepatlah waktu, ku ingin bertemu dengan sayangku :(

haaa...sapa dia sayangku nihh? hehehe...of kos laa budak tecit baru lahir tuuu...hehehe...xde kuasanya nyah nak curang-curang nihhh ok...tadi tgk gmbr si hero kt fb my sis...huwaa...nak jumpa diaa!! :(


comey sgt tu wat muka busyukkk! huk3 :( tunggu k...nnt umi p tgk naaa :(

Monday, June 6, 2011

6 June 2011...Hello my Baby Boy

Salam...today, on Monday 6th June 2011 at 1.30pm (i guess) the hero of the family was born! Name, remain unknown..but he is the 1st baby boy of the family :) i really wanted to see him on the 1st day but what to do, i am so far a way in Perak...fine fine...insya-Allah i will try my best to see him on this Wednesday >.< really can't wait!


dear baby boy, i am your Ummi...please love me later on okey? huhuu :(


alalaa comeynye menguappp!! umi geget sikit pipi tu nanti kanggg >.<


sebek laaa plakk...sayang umi, semoga menjadi anak yang soleh dan baik...berbakti to ur mummy and daddy...not to forget also to ur ibu, baba, mama, abah, umi n *unknown* hahaha :P and of course dun forget you maktok, tok ayah, tok papa n tok mimi ok? muahhh~ syg kamu!


to my both princesses, umi will always love u guys ok...u are my precious! see me on Wednesday ok syg! :)

pictures are credited to my sis n bro in law :P