Thursday, June 30, 2011

Kata-kata semangat

Basically, ini hanyalah kata-kata semangat untuk diri aku sendiri...well, biasa laa kalau study Analogue, otak aku akan jadi a little bit pusing-pusing~

to score or not to score, it depends on me!! if i study, i can score...this is something i should tell myself not listen from others...others, u can say i am stupid or what so ever, but i know myself better than u guys, so, x masuk 1 sen pun apa yang korang cakap pasal aku, if n only if i decide to ignore it :P

i dun need to have MANY friends, but i really need to have REAL friends...friends who understand who i am n can accept me, for me myself...not to complain about me behind my back, telling the whole world about how i am n komplot reramai talk back bout me...well, again, x heran, x nak tau :P lalalala~

I AM HAPPY, if I WANNA BE HAPPY! 
I CRY, when I FEEL LIKE CRYING!
but most importantly, I AM ME, ALL THE TIME :D

to my friends, my family and orang-orang yang terdekat dengan diri ni, i just love u all so much...i dun want u all to be sad or tension on and on...
if u are sad about SOMEONE, think that it is a bad time...tapi, korang direct asyik sedih sebab orang yang sama n that person x take action apa-apa pun untuk bagi korang happy balik, just BLAH from that person! he/she x deserve u as his/her friends, gf/bf or what so ever...it is not u who does not deserve them, it is just U ARE WAY BETTER THAN THEM!
and if u are sad about SOMETHING, think that everything can be changed...its all depends on u and ur mindset :) if u wanna smile, u will create a smile, but if u wanna be sad always, u will end up in tears :) 
so, peeps, choose ur way...either to smile or to cry...

lastly, wish me luck for my test tomorrow :) currently, trying really hard to score and get back on track...will be going home on this weekend and reboot my body system :D

P/S: I kinda talking like I am highly motivated but actually, i am not that motivated...but thanks to my mom, my sis, my dearly friends and also Mr Ucip who always made my day :) i choose to be happy on my most tired day, so, now, i am smiling like i'm having no problems at all :)

Tuesday, June 28, 2011

First Test 2nd Year 2nd Sem

today, ada test EMT which is the first test for this sem :( huwaaa...seriously, I know how to answer the questions but when I look at the marks for each question, I become nervous and start to think hard way of solving it...hahaha...what laa! 1 subtopic is 8 marks padahal the answer was only 2 or 3 ayat...adeyyy~ tertipu jugak dengan markah tu...last2 ada jugak yang mcm xtaw nak bubuh apa nak bg byk, main bubuh semua formula yang diingati..amek ko :P kakaka~

tomorrow and lusa still got tests..esok will be test on Probability and Statistics which Mr Ucip dah amek sem lepas and he insists for me to get an A for this subject...hahaha...ok, ok, I'll try really hard nak bagi dapat A ok? :P n lusa is gonna be test for Ananlogue II...how is it gonna be? only Allah knows how...the lecturer said he wants us to answer the questions sampai berpeluh-peluh...hahahaa...peluh sebab xtaw ke ape Dr? jangan laa buli kami, kami hanyalah insan lemah :( huhuhu...

but what I need to do now is, have a rest! :P dah berapa hari asyik x sihat...tido pakai koyok sebab sakit kepala ja...nampak sangat lama x belajar tetiba masa test sebok nak study kan? hahaha...kepala pun dah x tahan ngn awak nih taw...xpe2...tahan sikit ok? abeh test hari Khamis ni, kita balik rumah Jeliang jap...pastu Jumaat kita balik Penang sampai Ahad okie? hehe :) x sabar2 nak abeh test, rasa mcm nak abeh final exam pulak >.< 

so, pray for my luck :) n may Allah help us in every step we are taking :) Allah knows what the best for us, so just believe in Hime :) Good Luck to all :D

Sunday, June 26, 2011

Hari Ahad sudahhhh~

Salam semuaaa...hari dah hari Ahad...huwaaaa....takowtnya nak face minggu depan nihhhh :( ada 3 tests... EMT, Prob Stat n Analog :( ohhh god :( waaaa...tkot2...

lepas2 abeh je test hari Khamis nnt, nak g Kampung Jeliang :) ada Sports Day kat SK Jeliang tu, so nk kne jd photographer :P hehehe...mesti comey kan tgk kanak2 tu main2 lari dalam guni :P hek3...btw, Jumaat ni nak balik umah! yeay...ada kenduri akikah Baby Izz sayang tuuu!! hari Sabtu akikah kat Alor Star, hari Ahad kat Penang...amboi2, sampai 2 hari ye syg kena celebrate :P hehehe...

so, excited + nervous to go through this week...juz want it to end really fast so that i can go home fast fast fast :P hehehe...

GudLuck to all yg ada test mggu ni :) do ur best n semoga sem ni menjadi better than sem2 b4 :) aminn~

Saturday, June 25, 2011

Waterpark Time :)

Salam...last Thursday, ktorg telah berbuat gila which is pegi ke Bukit Merah directly after kelas which is pukul 11 from UTP...hahaha...tp abeh kelas, kemas2 baju dulu apa semua, dekat2 kol 12 gak aa bwu nk kua...kua2 dah smpi dekat2 tol Simpang Pulai, tetiba jem terukkkkk gilaaaaaa....smpai x jalan nih dkt stgh jam kt tmpt sama...nak buat u-turn pun x boleh sbb ada kt tgh2 jambatan...so, last2 mengamuk je la kt dlm kete...hahaha...but Alhamdulillah jalan blek...rupa-rupanya ada eksiden...ada lori bawak air mineral terbalik...masa ktorg lalu tu, rmai laa org nga kutip air mineral tu :P hahaha...

smpai kt Bukit Merah by pukul 1 stgh mcm tu...ktorg terus tukar baju, terjun!!! wahahaa...best gilaaa!!!xde org sgt pn kt Bukit Merah tu...well, dah pegi weekdays kan...terbaekkk ahhh!! ktorg main kt tmpt budak2, naek slide pn xde hal :P muahaha...

Masa sampai2...muka semua comot + excited nak main air :P hahahaha

tp out of all places, yang belon tu jugak yg menarik <3 hahaha...dah xde org, ktorg main kt situ lamaaaaaa gilaaaaaa...stop je air tu, ktorg suh abg tu pasang blek, abeh je pasang blek...hahaha...ktorg bkn wtpe pn kat atas tu...gelak2 je..hahaha..ngekk btoi...tp kat situ yg paling letih sekali rasanya...ngn dok panjat belon tu ngn tali lg...rasa mcm hiking :P hahaha

pas2 tetiba ada org bg tube free kt ktorg...apa lagi? terus aa pegi naek slide utk tube tu...mmg terbaekk ahhh! tp letih laa sbb nk kne panjat tangga tggi2 :( sob3...

pastu lepas dh abeh main, tukar baju, solat, ktorg pn tgkp gmbr...tp sbb xbwk DSLR, gmbr tgkp guna BB je :( sob2...xcantik selalu :( waaa...

Cheam buat muka innocent :P hahaha

sebelum pakai cantik2, kami sempat menari-nari taw kt tmpt nih :P hahahaha
 
dah nak balik dah....byebye Bukit Merah, till we meet again :D
but after all, duit yg kuar mmg sikit gilaa..juz utk minyak, tol n mkn masa blek tu :P sbb tiket msok ktorg dh beli thn lepas masa Convofair UTP...RM15 je...hehehe...blek tu mkn kt mana? kat KFC Taman Maju..setia x setia kami nih? hahahaa...pukul 6.30 ptg dh smpai blek taw...hbat2 :D

Wednesday, June 22, 2011

Driving License!

Salam >.< driving license dah mati since Jumaat...td bwu sempat pegi buat! pegi buat kat JPJ Ipoh yer...sbb nak tukar jadi lesen full from P...kalau renew kat post office pn bley >.< hehe..so, td pegi laa renew...well, all drivers, watch out! i am no more a P driver...muahaha...tomorrow, i will take out the P sticker from my baby car <3 hahaha...so, get ready to rock! oh yeahhh! :P hahaha...rock laa sgt konon! syok je lbey2


Monday, June 20, 2011

Unforgettable Experience :D

Salam semua...hari Sabtu n Ahad lepas, i went to Kampung Jeliang under event Titian Budi 2011...pegi tido kampung ye...well, saya kan budak bandar, xpenah tido kampung...dulu g tido kampung pun kt Gunung Bongsu tu je, yang dah lamaaaaaa gila x g sejak2 jumpa kulit ular dok berjuntai kat pintu masuk umah...zzz...so, masa hari Sabtu tu, teman mmg nebes giler lahh nak g tido kampung ntah ape ke rupanya nak dpt...dok riso dpt rumah papan, jamban kat luar :P hahaha...

Alhamdulillah laa dpt mak angkat muda :P semua pakat tnya, ni mak nye ke kakak? hahaha...itu mok teman ler tuhh..tp teman panggilnye mama...teman dpt abah sorg :P dengan adik sorg...yang syoknya tuh, nama mama teman ni Anis, sama laa dgn bespren teman, Anis jugok namanya :P hehehe


mama n abah...muda kan mama? hehehe....

sampai2 rumah tu, rasa mcm nak loncat2 je sbb dpt rumah batu, toilet kat dalam, baru lak tuh :P hehehe...siap dgn ada shower! jgn memain tawww! muahaha...

mama dengan abah ni ada 2 rumah...yang ktorg pegi tdo tu, rumah baru...lg 1 rumah, area tu juga laa, rumah bapa abah...masa petang tu, ktorg 1 family pegi makan durian kat rumah bapa abah tu..jumpa laa atuk (bapa abah) n opah (mak sedara abah)...makan durian byk btoi haa...abah keje buka buka buka bagi kami makan...haha...semua pakat melantak kemain x hengat ke dunia ler :P sedap btol durian tu...abah ckp, durian tu baru luruh hari tu...mcm taw2 aje teman nak datang :P hehehe


abah koje kupas durian je :')

malam tu, pegi solat jemaah kat masjid...mama, abah n amalyana pun ikut sama...hehee...lepas tu, pegi mkn sama2 kat dewan...esok tu pegi ke SMA Maahad Al-Mizan ada wat program kat sana...balik2 tu dah ptg....pukul 5 dah nak balik UTP..kejap benar rasanya...tapi dah rasa best sgt duduk sana...

mama ckp, lepas ni datang, merasa laa tido rumah bapa abah..rumah papan :P hahaha...ntah laa mcm mana nnt :P debar2...hahaha...tp lepas ni pegi xde dah laa durian...dah abeh musim...tapi xpe, dpt mkn benda lain pulak...hehehe...masa nak balik tu, abah hulur duit :') terharu kejap...hehe...


gambar dengan mama n amalyana masa petang, kat padang :)


bergambar depan rumah baru mama :)
ni laa 1 happy family :) 
mama abah dpt anak instant sampai 3 org...


ni masa mama abah dgn amalyana hantar kat depan SK Jeliang :)

seronok laa dpt experience tido kampung mcm tu...mandi air kolah, tido dalam ubat nyamuk pusing2 tu...suka2...bulan depan kami pegi lagi ye...sebelum balik tu abah ada ckp, 'Janganlah rasa mcm datang, rasalah mcm balik...nanti balik rumah kita lagi ye?' aduhh...syahdu je :( huhu...bulan depan kami balik ye mama, abah...tunggu kami ok :) 


Thursday, June 16, 2011

Week 4..

Salam semua :) hari ni last episod Nora Elena...jom p tgk! haha....xde mknenye...aq x tgk cter tu pn...mmber2 aq n Mr Ucip yang tgk...so, bler kua sekali, dowg cter2 psal tu, aq wat muka toya ja...hahaha...seb bek laa aq penah baca novel Kasih yang Suci tuu...so, xde laa noob sgt kn :P hahaha...

just nak cter, esok abeh laa Week 4 for this sem...gilaa cepat gilaa...huhuhuhu...mggu dpn si Mr Ucip dah ada Test! perghh...gud luck syg! :P hehe...aq pulak dok meroyan sorg2...hahaha...aq quit MAFest...bkn suka2 ok, i have my own reason :( n seriously, sedih nak golek2 dah sbb quit tu..but still, i'll always support them from behind :) to MnE, mummy always suppot korg! huhuhuhu

now, trying to be more studious! hahaha...come on Mastura! kalau masa skola dulu boleh score, boleh study mcm hape je, xkan skang xbley? mesti boleh! yes! boleh :) insya-Allah..i can do it...pray for me...

just wanna share with u guys yang bergelar pelajar...followed, ialah doa-doa mustajab yang diambil dari surah-surah dalam Al-Quran...jom kita sama-sama amalkan, insya-Allah membawa berkat dalam apa yang kita bz belajar :) 


Doa Rajin Belajar

سُوۡرَةُ طٰه

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
طه (١) مَآ أَنزَلۡنَا عَلَيۡكَ ٱلۡقُرۡءَانَ لِتَشۡقَىٰٓ (٢) إِلَّا تَذۡڪِرَةً۬ لِّمَن يَخۡشَىٰ (٣)تَنزِيلاً۬ مِّمَّنۡ خَلَقَ ٱلۡأَرۡضَ وَٱلسَّمَـٰوَٲتِ ٱلۡعُلَى (٤) ٱلرَّحۡمَـٰنُ عَلَى ٱلۡعَرۡشِ ٱسۡتَوَىٰ (٥)


In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful
Ta. Ha. (1) We have not revealed unto thee (Muhammad) this Qur'an that thou shouldst be distressed, (2) But as a reminder unto him who feareth, (3) A revelation from Him Who created the earth and the high heavens, (4) The Beneficent One, Who is established on the Throne. (5

 Doa Bijak Belajar

سُوۡرَةُ الاٴنبیَاء
فَفَهَّمۡنَـٰهَا سُلَيۡمَـٰنَ‌ۚ وَڪُلاًّ ءَاتَيۡنَا حُكۡمً۬ا وَعِلۡمً۬ا‌ۚ وَسَخَّرۡنَا مَعَ دَاوُ ۥدَ ٱلۡجِبَالَ يُسَبِّحۡنَ وَٱلطَّيۡرَ‌ۚ وَڪُنَّا فَـٰعِلِينَ (٧٩)

And We made Solomon to understand (the case); and unto each of them We gave judgment and knowledge. And we subdued the hills and the birds to hymn (His) praise along with David. We were the doers (thereof). (79

 Doa Lembut Hati

سُوۡرَةُ الاٴنبیَاء
لَوۡ كَانَ فِيہِمَآ ءَالِهَةٌ إِلَّا ٱللَّهُ لَفَسَدَتَا‌ۚ فَسُبۡحَـٰنَ ٱللَّهِ رَبِّ ٱلۡعَرۡشِ عَمَّا يَصِفُونَ (٢٢) لَا يُسۡـَٔلُ عَمَّا يَفۡعَلُ وَهُمۡ يُسۡـَٔلُونَ (٢٣) أَمِ ٱتَّخَذُواْ مِن دُونِهِۦۤ ءَالِهَةً۬‌ۖ قُلۡ هَاتُواْ بُرۡهَـٰنَكُمۡ‌ۖ هَـٰذَا ذِكۡرُ مَن مَّعِىَ وَذِكۡرُ مَن قَبۡلِى‌ۗ بَلۡ أَكۡثَرُهُمۡ لَا يَعۡلَمُونَ ٱلۡحَقَّ‌ۖ فَهُم مُّعۡرِضُونَ (٢٤)

If there were therein Gods beside Allah, then verily both (the heavens and the earth) had been disordered. Glorified be Allah, the Lord of the Throne, from all that they ascribe (unto Him). (22) He will not be questioned as to that which He doeth, but they will be questioned. (23) Or have they chosen other gods beside Him? say: Bring your proof (of their godhead). This is the Reminder of those with me and those before me, but most of them know not the Truth and so they are averse. (24)
  
Doa Mendapat Rahmat

سُوۡرَةُ آل عِمرَان
رَبَّنَا لَا تُزِغۡ قُلُوبَنَا بَعۡدَ إِذۡ هَدَيۡتَنَا وَهَبۡ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحۡمَةً‌ۚ إِنَّكَ أَنتَ ٱلۡوَهَّابُ (٨) رَبَّنَآ إِنَّكَ جَامِعُ ٱلنَّاسِ لِيَوۡمٍ۬ لَّا رَيۡبَ فِيهِ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يُخۡلِفُ ٱلۡمِيعَادَ (٩)

Our Lord! Cause not our hearts to stray after Thou hast guided us, and bestow upon us mercy from Thy Presence. Lo! Thou, only Thou, art the Bestower. (8) Our Lord! Lo! it is Thou Who gatherest mankind together to a Day of which there is no doubt. Lo! Allah faileth not to keep the tryst. (9)

P/S: renung-renungkan dan selamat beramal :)

Monday, June 13, 2011

Gunung Lang + Birthday Japp

Salam...last Thursday, ktorg telah berphotoshoot di Gunung Lang n celebrate bday Japp at A&W kat Tesco Station 18...jgn main2...terbaek kot A&W tu ;P yeay! gambar-gambar berikut ialah fresh from Camera yg xdiedit atas alasan malas! haha..sekian~


kami beramai-ramai :)


on the way :)


besties :)


K.A.M.I :O


just ME


Birthday Boy :)

Permata Hati Umi :)

Lama x update blog rasa :) bz balik umah kn :P hehe...Alhamdulillah hari Khamis hari tu sampai2 ibu n Eesya n Mama dtg amek n terus pergi tgk Baby Izz :D kiut sgt! mata sgt sepet! hehehe...mcm mata umi dia :P ok, saya perasan! masa g tgk Baby Izz, of course jumpa Maira jugaaa :) suka3...lama x jumpa anak sulung tuu...hehehe...seronok dikelilingi all three love of my Heart! tapi tu la, mesti kena buli punya...hahaha...tgh2 sebok kiss Baby Izz, tetiba datang si Eesya n Maira panjat belakang..kesian laa umi :( haha

gambar buah hati perangan jantung umi <3 


Maira tetap cinta pertama umi :)


cinta yang paling hampir dgn umi :D


yg bongsu tetap diingati :) miss u baby tecit! :D


buah hati umi sampai bila-bila :)



Wednesday, June 8, 2011

Bintang Hatiku

Salam semua...hari ni nak cter pasal bintang hatiku <3 
Muhammad Izz Daniel (which i am not sure bout the ejaan Muhammad dia mcm mana)
sedap kan nama nihhh? well...he will be my beloved sweetheart for the rest of my life! n tomorrow, i am going to see him! oh yeahhh! hehehe...come on tomorrow! please come fast! debar2 :)



picture is of course credited to my sister's punya fb..haha...nevermind...esok, balik, umi tgkp gambar Izz byk2 ok?! muahhhh~

see u tomorrow also Maira n Eesya syg! <3 umi miss u guys!

btw, result final exam sem lepas ptotnye kua rini, but x kua2 lagi...last2 dowg suh g amek manually at registra...my god! mesti beratur tahap boleh bukak khemah kenduri kat sebelah tu kn? mmg x kuasa haku nak g amek! inikah Universiti TEKNOLOGI Petronas yg aq masuk nih?? haihhh...really disappointed! apa laa nak jadi pn xtaw laa =,= xfaham btol...so, decided not to think bout it...juz wanna proceed what i planned! 

P/S: just now pegi Gunung Lang with my frens...then, g celebrate bday my fren kt A&W...wohooo...Ipoh ada A&W bhaii...jgn men2...hahaha...later will upload those pic...kena edit dlu :P hehehe

till then, papai~

Tuesday, June 7, 2011

Jatuh hati dgn si dia yg belum ku temu :P

dear Mr Ucip,
bukan niatku untuk menduakanmu...
ku masih cintakanmu...
tapi ku nampak bayangannya setiap hari...
dari ku buka mata sampai ku terlelap...
maafkan diriku :(

dear Superhero,
walaupun kita belum bertemu....
tapi percayalah dirimu dlm ingatanku
dirimu ku bayang setiap waktu..
ingin ku terbang untuk pergi bertemu denganmu...
meninggalkan semua bebanku...
tapi apakan dayaku...
ku tidak mampu...
dan ku harus menunggu...
waktu yang sesuai utk berjumpa dirimu...
cepatlah waktu, ku ingin bertemu dengan sayangku :(

haaa...sapa dia sayangku nihh? hehehe...of kos laa budak tecit baru lahir tuuu...hehehe...xde kuasanya nyah nak curang-curang nihhh ok...tadi tgk gmbr si hero kt fb my sis...huwaa...nak jumpa diaa!! :(


comey sgt tu wat muka busyukkk! huk3 :( tunggu k...nnt umi p tgk naaa :(

Monday, June 6, 2011

6 June 2011...Hello my Baby Boy

Salam...today, on Monday 6th June 2011 at 1.30pm (i guess) the hero of the family was born! Name, remain unknown..but he is the 1st baby boy of the family :) i really wanted to see him on the 1st day but what to do, i am so far a way in Perak...fine fine...insya-Allah i will try my best to see him on this Wednesday >.< really can't wait!


dear baby boy, i am your Ummi...please love me later on okey? huhuu :(


alalaa comeynye menguappp!! umi geget sikit pipi tu nanti kanggg >.<


sebek laaa plakk...sayang umi, semoga menjadi anak yang soleh dan baik...berbakti to ur mummy and daddy...not to forget also to ur ibu, baba, mama, abah, umi n *unknown* hahaha :P and of course dun forget you maktok, tok ayah, tok papa n tok mimi ok? muahhh~ syg kamu!


to my both princesses, umi will always love u guys ok...u are my precious! see me on Wednesday ok syg! :)

pictures are credited to my sis n bro in law :P

Saturday, June 4, 2011

Kellie's Castle Photoshoot :D

Salam peeps...hari ni hari Jumaat...UTP cuti...aq pun x sure cuti sbb apa...tapi dah bg cuti, aq amek je :P hehehe...so, dgn senang hatinye bangun tido kol 12 tgh hr :P hehehe...shhh, jgn gtaw org ok? ok! :D bgn2 mcm dh lambat...kalau bgn awal, bley gak plan nak g Kuala Kangsar...so last-last decide nk g Kellie's Castle...memandangkan ada sorg minah kecik ni x penah g...hahaha...so, ktorg pn pergi laa 2 kereta...1 kereta full of beautiful models n 1 car of our photographer (hahaha..ok..ini bajet! photographer is equal to Mr Ucip n roomate dia :P)

so, layan je laa gambar k...


upon our arrival :) n also some outdoor shoots :D


while being indoor and looking at the structures <3


basically it is just me n them <3


shoots at the windows n doors :)


the photographer n the models :)


F.R.E.N.S :) happy is ours!


just the ordinary me :)


best shots with best frens <3


me n him :)

feels like the world is ours <3 thanks all :)